Свързани новини

27.05.2020 15:10

Убиват вековни училища, другите са затворени, децата - в отворените молове и публични домове: диктатура на посредствеността

Видян 4518 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Властта използва извънредното положение, за да закрие поне 3 училища в България, две от които с повече от вековна история, а едното - сред най-старите в страната , на без петилетка на две столетия. Само на частните училища беше позволено да отворят този месец, за да не губят бизнес, а огромното множество от децата, при затворени държавни, бе хвърлено в школата на живота - открити са моловете и дори публичните домове. Доказана от практиката максима е, че убият ли училището, умира и населеното място - примерите са толкова много в цяла България, че можем да ги посочваме община по община - хиляди са, за огромно съжаление.

А образованието е приоритет, казват премиерът и ресорният министър. Какво ли би било, ако не беше....

По телевизиите твърдят, че системата прекрасно се била справила в карантината, веднага минала на дигитални уроци. Това не е вярно дори за София, дори за централните училища в града, където немалко преподаватели изобщо не се справиха с елементарните изисквания на момента - имаме достатъчно конкретни свидетелства.

Защо ли? Ами, защото мнозинството от преподавателите са дигитално неграмотни. И никой не ги накара да се "ъпгрейднат".

А можеше да стане много просто - вместо да им се дават като подкуп увеличения на заплатите, те да ги получат, но срещу повишаване и на квалификацията си, както става във всички други сектори. 19 минути толкова пъти писа това, че дори и най-нечетящият министър би го разбрал. Дигитализацията не е просто компютър на бюрото, а нова грамотност, различен свят и възприемане на света, на връзките между поколенията и какво ли не още.

Учителите до един трябва да бъдат дигитално грамотни поне


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.05.2020 13:21

    Явно това са приоритетите на първия, сбъркана ценностна с-ма с унищожително действие върху младите и бъдещето ни като нация

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични