Свързани новини

27.05.2020 14:16

БСП предлага за шести път намаляване на ДДС за храни и лекарства: Гечев

Видян 942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        „БСП предлага за шести път намаляване на ДДС за месо, мляко, брашно и тестени изделия, както и на лекарства – ние сме последователни. В нашите предложения прилагаме европейски системен подход- въвеждане на 9% ДДС за храни и лекарства. ГЕРБ предлагат намаляване на ДДС само на ресторантьорите. Ние искаме да се помогне и на другите отрасли. БСП е против работата на парче.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Румен Гечев пред БНТ. Той изрази увереност, че този европейският подход ще проработи и в България, както работи в Германия,Франция и във всички други европейски страни и допълни, че  тази мярка работи от десетилетия за над 500 милиона европейски граждани.


„Дали немци, французи, италианци и японци са си съсипали бюджетите, като са с намален ДДС, а само България не си е съсипала бюджета? Над 180 страни от ООН работят с диференцирани данъци, а управляващите от ГЕРБ твърдят, че те са прави, а всички други държави грешат”, каза Гечев. Социалистът припомни, че  дори опоненти на левицата  застъпват необходимостта от прогресивен данък. Той коментира, че ГЕРБ работят с много години закъснение.


На въпрос какво мисли за идеята да се създадат държавни бензиностанции, народният представител отговори, че БСП подкрепя  всички добри европейски практики, но е важно  дали  управляващите ще създадат ефективно  предприятие, или  тази стъпка ще е само за пиар: "Искаме да видим бизнес плана на управляващите. Важно е  колко бензиностанции ще бъдат построени. Ако са малко, надали ще могат да влияят на пазара", каза проф. Гечев. Той акцентира и върху важността на контрола върху данъчните складове заради съмненията за картел на пазара на горива.


„ГЕРБ ни докараха дотам да бъдем номер 1 по корупция и на последно място по доходи в Европейския съюз. Сегашните управляващите подариха на хазартаджиите над 700млн.лв. Това се случи при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ”, завърши Румен Гечев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни