Свързани новини

26.05.2020 11:52

СЗО преустановява тестовете на хидроксихлорохин и хлорохин като лекарство за COVID-19

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Световната здравна организация обяви, че преустановява временно клиничните изпитания с хлорохин при пациенти с COVID-19, които тя извършва с партньорите си в различни страни. Решението идва след като стана ясно, че в някои случаи използването на лекарството дори е опасно за пациентите с коронавирус.  Световната здравна организация временно преустановява тестовете на хидроксихлорохин и хлорохин като лек за COVID-19. Това съобщи на генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус. Решението за спирането ва изпитанията е взето като предпазна мярка. То последва публикуването на изследване в петък в медицинското издание „Лансет“, в което се казва, че не е ефикасно и дори вредно използването на хлорохин и на неговите производни като хидроксихлорохин срещу коронадвируса, поясни шефът на СЗО, предаде ТВ Европа.
 Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО заяви: „Това се отнася само за използването на хидроксихлорохин и хлорохин за лечение на ковид-19. Другите фази на теста са в ход. Тези лекарства продължават да се считат за безопасни за пациенти с автоимунни заболявания и малария.“

Преустановяването ще е докато бъдат проучени данните за безопасност при използването на медикамента върху пациенти с COVID-19. Според него в публикувано проучване относно хидроксихлорохин и хлорохин и техния ефект върху пациенти, хоспитализирани с COVID-19, авторите твърдят, че сред пациентите, приемащи тези лекарства самостоятелно или в комбинация с макролид, един от антибиотиците, е регистрирана по-висока смъртност. Имайки това предвид, организацията е решила да проучи всички налични в момента доказателства.


Не можем да правим предположения, че само защото болестта е в състояние на спад сега, тя ще продължи да намалява и ние ще получим няколко месеца, за да се подготвим за втора вълна. Може да получим втори пик сега, смятат още от СЗО. В момента държавите в Европа, страните от Северна Америка, в Югоизточна Азия, трябва да продължат да въвеждат обществените здравни и социални мерки, за наблюдение, за общественото здраве, за тестване и цялостна стратегия, за да се гарантира, че продължаваме по низходяща траектория и че няма да има незабавен втори пик.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец