Свързани новини

22.05.2020 15:55

Арестуваха трима мъже, отвлекли 16-годишно момче от училищен двор в Пловдив

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16-годишно момче е било отвлечено от трима мъже от двор на училище в Пловдив, съобщава bTV.


Окръжна прокуратура Пловдив провежда разследване за извършени спрямо младежа тежки умишлени престъпления – отвличане и изнудване.

От доказателствата, събрани до момента по делото, е установено, че след обяд на 21 май 2020 г. трима мъже – двама от тях 20-годишни и един 23-годишен, са отвлекли с автомобил 16-годишен младеж от Пловдив.


Впоследствие един от 20-годишните мъже е изнудвал отвлечения за сумата от 1000 лева, като при извършване на престъпленията е било използвано оръжие – пистолет и нож.


Извършителите на престъпленията са били установени и задържани за срок от 24 часа.


При извършените в хода на разследването претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е било извършено отвличането, са били намерени и иззети: 2 сгъваеми ножа, 3 пистолета и боеприпаси, за които е назначена балистична експертиза, която да установи дали намерените оръжия са огнестрелни такива или газови, както и какъв е вида на намерените боеприпаси.


По делото предстои спрямо тримата задържани да бъдат повдигнати и предявени обвинения за отвличане, извършено от повече от две лица, спрямо пострадал, ненавършил 18 години, с използване на оръжие.


Спрямо единият от задържаните ще бъде повдигнато обвинение и за изнудване, извършено от въоръжено лице и придружено със заплаха за убийство, отнемане и унищожаване на имущество и причиняване на леки телесни повреди.


Предвидените от закона наказания за посочените престъпления са съответно: лишаване от свобода от 7 до 15 години за отвличането и лишаване от свобода от 2 до 8 години, както и глоба - за изнудването.


Разследването по случая продължава.

 

 

 

 


       



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог