Свързани новини

22.05.2020 13:50

ГЕРБ ни вкара в пълен хаос

Видян 2421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Кризата с коронавируса води след себе икономическа и социална криза. В такъв момент на натрупващи се кризи – какво би трябвало да направи едно правителство. Според мен да се гарантират поне четири неща: стабилност на институциите, сигурност на икономиката, прогнозируемост, яснота какво ще се случи в следващите няколко месеца, ако не и години и да се покаже грижа за хората.
Какво наблюдаваме днес от правителството на Бойко Борисов – стабилност на институциите е първото, което би трябвало да демонстрира едно управление. Няма нищо по-важно в работата на едно правителство и парламент от приемането на  данъчни закони, защото те отразяват цялостната политика – икономическа, социална и здравна. Тоест – това е въпрос номер едно на правителството и на Министерския съвет. Вместо това – какво имаме днес? Чухме депутат от ГЕРБ да се дистанцира от Министерския съвет и каза, „защо да идват тук от МС, те не са вносители. Вносители сме ние." Следователно МС няма никакво значение, тук едни депутати внасят данъчни закони, най-важните в страната. От вносителите депутати  има актьори, но няма нито един от бюджетна комисия. Министърът на финансите се разграничава от тези депутати и казва: „Ако направите това, край на бюджета и финансовата политика, отиваме на вдигане на данъци”. Председателят на бюджетната комисия от ГЕРБ безпрецедентно за работата на парламента отказва да влезе в бюджетна комисия и да води заседание. Какво е впечатлението на българските граждани. Мислите ли, че е за стабилност. Хаосът във вашето управление много ясно се вижда и от българските граждани отвън, вместо стабилност, което е най-важното в условие на криза в държавата.
Второ – сигурност за икономиката. Вместо да гарантирате такава сигурност, премиерът каза: „Въвеждаме,промяна в ДДС, но ако не работи, ще го премахнем.” Няма нищо по-нестабилно от това министър-председателят да каже – въвеждам данък, но ако не стане, ще го махна. Още един елемент към нестабилността внесохте вие днес, като казахте „ами това е временна мярка". Временна мярка може да е носене на маска, но бюджет на държава, данъчни закони, осигуряване на пенсии,  внасяне на осигуровки не може да е временна мярка. Държавата и икономиката имат нужда от сигурност и то дългосрочна, а не от временни промени в данъчните закони и бюджета.
Трето – прогнозируемост се иска в условия на криза. Какво предлагате вие? Единствената прогноза, която досега чу българският народ е от министъра на финансите, който каза:


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат