Свързани новини

22.05.2020 12:25

Данъчните закони не могат да бъдат временна мярка: Нинова

Видян 1855 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Временна мярка може да е носенето на маска, но не и данъчните закони - хаосът в поведението на управляващите се вижда. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказване по време на дебата по промените в Закона за ДДС на първо четене, предаде Фокус.

"Уважаеми български граждани, кризата с коронавирус, води след себе си икономическа и социална криза. В такъв момента на натрупващи се кризи, какво би трябвало да направи едно правителство и едно управлерие? Според мен да се гарантират четири неща. Стабилност на институциите, сигурност на икономиката, прогнозируемост, яснота какво ще се случва следващите няколко месеца, ако не и години и да се покаже грижа за хората. Какво наблюдаваме днес от правителството на Бойко Борисов. Стабилност на институциите е първото, което би трябвало да демонстрира едно управление. Няма нещо по-важно в работата на едно правителство и един парламента от приемане на бюджет и данъчни закони, защото те изразяват цялостната политика, т.е. това е въпрос номер едно на парламентаризма и всеки Министерски съвет. Вместо това какво имаме днес. Чухме депутат от ГЕРБ да се дистанцира от Министерски съвет на ГЕРБ и казва: "Защо да идва тук Министерски съвет, те не са вносители". Следователно Министерски съвет няма никакво значение, тук едни депутати внасят данъчни закони. От вносителите депутати има актьори, но няма нито един от Бюджетна комисия", каза още НИнова.

"Председателят на Бюджетна комисия от ГЕРБ безпрецедентно отказва да влезе в бюджетна комисия и да води заседанието. Какво е впечатлението от българските граждани. Мислите ли, че е за стабилност? Впечатлението поне у нас е, че всички вие вкупом бламирате премиера, който предложи тази идея за ДДС и въпреки това след 10 минути ще гласувате "За". Хаосът във вашето поведение много ясно се вижда от българските граждани отвън", каза още Нинова.

Според нея няма нищо по-нестабилно от това министър-предсадетялт да каже, че въвежда данък, но ако не стане ще го махне. "Още един аргумент внесохте вие днес, като казахте: "Ами това е временна мярка". Временна мярка може да е носене на маска, но бюджет на държава, данъчни закони, осигурявани на пенсии, внасяне на осигуровки, не може да е временна мярка. Държавата и икономиката имат нужда от сигурност и то дългосрочна, а не от временни промени в данъчни закони в бюджета", заяви още Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец