Свързани новини

21.05.2020 14:36

Караянчева с възглавничка в пленарна зала

Видян 1233 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-важните столове в държавата явно не е много удобен. Това показа снимка, която доби голяма популярност в социалната мрежа Фейсбук, предаде temida.tv. Фотографът Веселин Боришев е успял да заснеме стола на председателката на парламента Цвета Караянчева, на който тя е поставила възглавничка, за да й е по-удобно. В коментар той написа: “Удобството преди всичко”.


Постъпката й е необичайна, но и обяснима, ако в действителност има болки в гърба. А и без тях, дълго прекараните часове в седнало положение в пленарната зала биха докарали дискомфорт на всеки. Кой иска да случае и да слуша депутатското боботене часове наред? Остава отворен въпросът как се осъществява дезинфекцията на възглавничката.


След като фотографът сподели снимката на своя профил, самата Караянчева я коментира: ” Във връзка със снимката и коментара Ви, държа да направя едно единствено уточнение: след катастрофата, която претърпях на 15 септември миналата година, получих спукване на първи и трети гръбначен прешлен. Това “удобство” е на стола ми още оттогава. В продължение на 4 месеца носех всекидневно медицински корсет за фиксиране на гръбнака. По лекарско предписание продължавам да го нося и сега при пътуване с автомобил. Така че сам преценете дали това е каприз, удобство или глезотия”.


А самият фотограф й отвърна: “Госпожо Караянчева, този незлоблив пост, както и всички мои останали включвания като фотограф, не са насочени към Вас в лично качество, напротив. Съчувствам Ви за претърпяната болка и разбирам нуждата от това приспособление. То ми предостави добър случай да напомня с илюстрация за двойния стандарт спрямо представители на институции и спрямо обикновени граждани. Бързината, с която по повод на същата злополука беше осигурен въздушен транспорт за депутат, сравнена с невъзможността да бъде осигурен хеликоптер за обикновена жена, пострадала тежко в Пирин по същото време, направиха запомнящо се впечатление на обществото. Извинявам Ви се в лично качество, но когато става въпрос за обществения морал, избрал съм да не съм много етичен”.


Снимка: Веселин Боришев


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.05.2020 16:51

    "А и без тях, дълго прекараните часове в седнало положение в пленарната зала биха докарали дискомфорт на всеки." Я сметнете колко часа е прекарала в пленарната зала, бе?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева