Свързани новини

21.05.2020 10:05

Шефът на Шпрингер: В Германия умряха 25 000 души от грип и нищо не последва. А днес?

Видян 2663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   През 2017/2018 от грип в Германия починаха 25 000 души, но никой не затвори заведенията и училищата, нито спря производството. Всичко остана мирно и тихо. Защо сега реакциите бяха съвсем различни? Матиас Дьопфнер, шеф на издателство „Шпрингер", наскоро изрази недоволството си от официалните карантинни мерки срещу коронавируса в Германия. Той заяви, че не разбира „страха пред един вирус, който в световен мащаб е предизвикал по-малко смъртни случаи, отколкото грипната вълна в Германия през 2017/18 година, от която се предполага, че са починали 25 100 души".


Игнорираната катастрофа


 


Е, броят на починалите от коронавирус в света междувременно надхвърли значително посочените 25 хиляди. Но критиката на Дьопфнер въпреки всичко засяга една много важна точка. Защото в случая наистина става дума за една игнорирана катастрофа. През зимата на 2017/18 грипната епидемия отне живота на над 25 000 души само в Германия, а този факт остана почти незабелязан, коментира Кристиян Валтер, председател на Журналистическия Съюз в Берлин и Бранденбург.


 


В статията си за „Тагесшпигел" той пише: „Броят на посещенията при лекар през въпросния период достигнаха нов рекорд. Същото се отнася и до броя на възпалителните заболявания. През пролетта на 2018 на някои места дори се говореше, че болниците се затрудняват да поемат всички болни."


 


Но медиците и властите тогава били сигурни, че сред населението съществува известен имунитет, а и много хора са били ваксинирани срещу сезонния грип, макар и не с най-ефективната четворна ваксина. Въпреки това, отбелязва авторът по-нататък, тревожен сигнал за увеличения брой смъртни случаи нямаше – нито от болниците и старческите домове, нито от здравните служби или от анонимни лица. Нито пък имаше реакции на почуда от страна на медиите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но