Свързани новини

21.05.2020 10:00

Банов взе нотариата на Попа от КОНПИ

Видян 2438 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сградата на бившия нотариат в София бе прехвърлена от правителството на Министерството на културата. В последните пет години имотът бе на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Миналата година комисията обяви, че започва ремонт, за което получи над 3 млн. лв. От решение на правителството днес обаче се разбра, че тя се отказва от сградата и тя се прехвърля на министерството на Боил Банов, съобщава Сега.


Имотът е публична държавна собственост - терен с площ от 2182 кв. м. и сграда със застроена площ от 674 кв. м, която е паметник на културата. От МС лаконично мотивират прехвърлянето с аргумента, че сградата е с "с отпаднала за комисията нужда". Вместо това той бил "необходим на Министерството на културата за изпълнение на функциите му".


От антикорупционната комисия коментираха пред "Сега", че след преценка на необходимостта от ползването на тази сграда за нуждите на КПКОНПИ, със свое решение комисията е предложила на МС имотът да бъде отнет и предоставен на МК. "Решението е мотивирано с характера и местонахождението на този имот - емблематична сграда, в центъра на гр. София, паметник на културата. Така сградата е неподходяща за първоначално планираната цел - за административните нужди на КПКОНПИ, и в същото време може да има съвсем друго предназначение, съобразно вида и архитектурата й", казват оттам.


От министерството на културата коментираха пред "Сега", че тепърва ще бъде обсъдено


 


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от