Свързани новини

20.05.2020 17:05

1231 чужденци са намерили работа по време на кризата: Сачева

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1231 чужди граждани от трети страни са намерили работа у нас по време на кризата заради пандемията от коронавирус. Това съобщава министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в отговор на парламентарен въпрос, предаде БГНЕС.


По данни на Агенцията по заетостта в периода от 13 март до 15 май са подадени общо 1455 заявления/декларации за предоставяне на достъп до пазара на труда на граждани на трети държави по реда на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Такъв достъп е предоставен на 1231 лица, от конто 332 са за сезонна заетост.


От министерството отчитат, че към настоящия момент не са постъпвали сигнали от работодатели за проблеми, свързани с достъпа на пазара на труда на граждани на трети държави.


По време на пандемията беше наложена пълна временна забрана за влизане на чужденци, независимо от тяхното гражданство, у нас. Тази забрана не важеше за лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на страната, както и за граждани на трети държави, имащи пряко отношение към изграждане, поддържане, експлоатация и осигуряване на безопасността на стратегическата и критичната инфраструктура на Република България, изпълнение на проекти, сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите, анализи по проекти на потенциални инвеститори и други дейности от значение за икономиката на страната.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог