Свързани новини

20.05.2020 13:09

МФ плаши с ДДС 24% или данък печалба – на 18%

Видян 1455 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на финансите категорично не подкрепя внесените в Народното събрание 6 законопроекта за сваляне на ставката на ДДС за различни стоки и услуги – от храните и лекарствата до ресторантьорските услуги, фитнесите и памперсите. Това става ясно от писмено становище на институцията до Народното събрание, подписана от министър Владислав Горанов. Днес от 14.30 ч. Комисията по бюджет и финанси, чийто председател Менда Стоянова също не подкрепя проектите, ще ги разгледа на свое заседание. Загубата за бюджета от текстовете в 6-те законопроекта възлиза на 1.8 млрд. лв. приходи, сочат изчисленията на МФ. За сравнение, постъпленията от ДДС през 2019 г. възлязоха на около 11 млрд. лв.


За да се компенсират загубите, общата ставка по ДДС трябва да се качи на 24% или данък печалба за бизнеса да се вдигне до 17-18%, сочат изчисленията.


Най-голяма ще е загубата от свалянето на ставката за лекарствата и основните храни – 1.5 млрд. лв. Намаляването на данъка за ресторантите и заведенията ще струва на бюджета 150 млн. лв.


Източник: mediapool.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов 20.05.2020 14:20

    "Това означава, че тези хора са минали отвъд границата на парите и са готови да стигнат до крайности за честа като мафия."Осман Октай пред Фрог: Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов https://frognews.bg/novini/osman-oktai-pred-frog-nai-uiazvimoto-miasto-vsichki-zavisimosti-borisov-goranov.html "Чрез този контрол на портфейла на Бойко Борисов, през цялото време са контролирали всички потоци и самия Борисов. Днес имат банкови структури, паякът Делян Пеевски си назначи Иван Гешев, техният човек Сотир Цацаров оглави КПКОНПИ... Те бяха готови да унищожат най-мощното финансово крило на групировката на СИК в лицето на Васил Божков с идеята да му вземат хазартния бизнес. Новата групировка се чувства вече толкова силна. Готови са да детронират управлението на Бойко Борисов. Това е целта им. Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов. ..."

  • 001 Кръстникът на Горанов осигурил и луксозна вила 20.05.2020 13:34

    Кръстникът на Горанов осигурил и луксозна вила https://bivol.bg/goranov-yarema.html?fbclid=IwAR3O4S2GDWZH6yy_jsDtvdxMpG8mqrCW88DTR2MrxunlX_PTF9ZAGnjTCCk https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bsd9-ihIF9M&feature=emb_logo Вилата на Кръстника Освен безплатен апартамент, кръстникът на Владислав Горанов му е осигурил и луксозна вила във вилна зона “Ярема”, показа проверка на Биволъ. Импозантната сграда принадлежи на Снежана Сариева, съпруга на кръстника Иван Сариев. Владислав Горанов често я посещава, а съседите твърдят, че дори надзиравал строежа и давал инструкции на работниците. По същото време Иван Сариев също прави имотна придобивка в района – двуетажна вила само за 3000 лв. По-късно той изкупува и терена, на който е построена вилата, като плаща на Община Самоков 3600 лв. за 1188 кв.м. Така семейството срещу скромна сума се сдобива с четири участъка в скътаната сред гъста борова гора вилна зона на 30 мин. с кола от София и на също толкова от Белчинските бани. Любопитен факт е, че имотите в самата вилна зона не са нанесени в Кадастъра, за разлика от имотите извън нея. Това затруднява значително намирането на собствениците им. По-късно единият участък на Сариева е продаден без надценка на съпруга на Нина Петкова Ставрева. През 2007 г. тя става началник на кабинета на финансовия министър Орешарски, а през 2014 е главен секретар на Министерски съвет. Ставрева обаче забравя да декларира придобивката през 2007 г. Декларира я чак през 2014 г. заедно с построена на терена вила на стойност 336 000 лв. През 2012 г. Сариева си вади разрешително за строеж на вили върху двата терена, останали на нейно име. Както се вижда от историята на Google Earth, строителните работи са започнали преди 2014 г. Двете къщи-близнаци са въведени в експлоатация с акт 16 номера V-608 и V-609 от 26 юни 2018 г. Кръстникът на Горанов осигурил и луксозна вилаКръстникът на Горанов осигурил и луксозна вила ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.