Свързани новини

20.05.2020 12:00

КПКОНПИ с искове срещу бивш министър

Видян 2196 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

КПКОНПИ внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на бившия министър на финансите Стоян Александров въз основа на уведомление, получено от Софийска градска прокуратура за привличане на Александров като обвиняем за банкови измами. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.



КПКОНПИ внася искова молба и срещу бившия финансов министър Стоян Александров и свързани с него лица и дружества на стойност над 10 милиона лева.


Антикорупционната комисия и с ново искане за отнемане на имущество на бизнесмена Иво Прокопиев и съпругата му. Сегашният иск е на стойност близо 500 000 лева.


По никое едно от производствата, касаещи Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, не са претендирани и предприемани каквито и да е действия по реда на ЗПКОНПИ, свързани с издателската им дейност и с имущество, принадлежащо на „Икономедиа“ АД.


Претендира се отнемане на парични суми и акции, включително такива, придобити в САЩ, Германия, Япония и Люксембург.

Обвиненията на Александров касаят извършване на банкови сделки (кредитиране) без съответно разрешение, като от това са причинени значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи, както и данъчни престъпления. Според повдигнатите от прокуратурата обвинения, за времето от 19.11.2002 г. до 12.02.2015 г. в София, Бургас, Варна, Плевен, Царево, Видин и Пловдив, Александров, като физическо лице, без необходимите разрешителни за това, е предоставял кредити и заеми срещу годишна лихва в размер на 14% до 18%, в българска и чуждестранна валута, на общо 61 физически и юридически лица.



продължи >>

Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали