Свързани новини

20.05.2020 09:35

Великобритания с нови правила за мигрантите от ЕС от 1 януари 2021 г.

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От януари догодина Великобритания поставя бариери за свободното движение на гражданите от държави членки на ЕС, съобщава бТВ.



С 351 гласа срещу 252 Камарата на общините гласува новите правила за миграция и въвеждането на точкова система, която ще дава приоритет на чужденци с по-висока квалификация.

Законопроектът отменя свободното движение за европейски граждани и ги приравнява с останалите емигранти от цял свят. Така на практика трудовия пазар на Острова става труднодостъпен за европейците.

 

Европейският съюз заплаши Лондон със съдебна процедура заради законодателните промени, които ограничават свободното движение на хора, налагат доживотна забрана за повторно влизане в страната на хора, които са били депортирани, както и правила, които затрудняват граждани на Евросъюза да получават социални помощи.


„Европейският съвет  по същество иска от нас да спазваме правилата на техния клуб, въпреки че вече не сме членове", заяви министър Майкъл Гоув.


Правният спор възниква в момент, когато Великобритания и съюзът опитват да постигнат споразумение за бъдещите си отношения. Но и двете страни не отстъпват от позициите си.

„Правителството продължава да се ангажира с постигане на споразумение и очакваме четвъртия кръг от преговори, започващ на 1 юни, но успехът зависи от това съюзът да признае, че Великобритания е суверенна страна'', каза Гоув.


В опит да наклони везните в своя полза Лондон обяви, че въвежда от 1 януари своя политика за мита, която ще бъде по-облекчена от системата на Съюза.


Близо 3 милиона и 500 хиляди граждани на Европейския съюз са подали до момента документи за уседналост и са декларирали желание да останат във Великобритания. По последни данни 150 000 от тях са българи.

 

 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

към хороскоп хороскоп