Свързани новини

19.05.2020 16:39

Нова мярка за 40 млн. лв. за автобусните превозвачи от 1 юли

Видян 2444 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Протестно шествие от над 100 автобуса на собственици на фирми за туристически превоз се проведе по обед в София. Искането на бранша към правителството е за спешни мерки за решаване на проблемите в един от най-силно засегнатите сектори на икономиката, предаде БНР.

Предприетите към момента от държавата мерки за справяне с кризата в сектор транспорт са насочени към всички фирми, осигуряващи автобусен транспорт на пътници. В това число градския транспорт, случайните превозвачи и международния транспорт. По статистика на ресорното ведомство в тези компании работят над 27 000 души.
По отношение на регистрирани безработни транспортният сектор не е сред най-засегнатите, отбеляза Зорница Русинова – зам.-министър по труда и социалната политика. От началото на кризата те са около 4 хиляди. Същевременно работа в сектора са започнали 740 души.

Част от исканията на протестиращите превозвачи са изпратени и в МТСП. Не са много тези, които са се възползвали от мярката 60/40, но срокът й е удължен, допълни Зорница Русинова. От 1 юли превозвачите ще бъдат подпомогнати с допълнителна компенсация в размер на 290 лева, която може да се получава до края на годината. Средствата общо са около 40 млн. лева и целта е да не са съкращават хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 гйхй 20.05.2020 01:15

    след дъжд като качулка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.