Свързани новини

19.05.2020 15:11

Борисов за Радев: При неговата партия мрат повече

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много остро реагира премиерът Бойко Борисов на думите на президента Румен Радев, че управлението на ГЕРБ е довело до стопяване на населението на България с 600 000 души. На брифинг в МС министър-председателят обвини държавния глава в лицемерие, предаде бТВ.


Със справки за раждаемостта и смъртността в страната в ръка, Борисов направи следния анализ: „По време на нашето управление са се родили над 770 000 души – щом смъртността е заради нас. Със 150-200 000 млади българи повече са се родили по време на нашето управление. По време на неговата партия 2005 г. – 113 000 починали, през 2019 г. 108 000 – при неговата партия мрат повече“.


„Представяте ли си колко е пропаднал тоя човек?! С какви данни да се замерваме – когато аз говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как да влязат хора в ресторантите, как да влязат в хотелите, как тези, които протестират, да возят туристи, за да си изкарат парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем“, възмути се премиерът.


Той нарече президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова „лицемерни“ заради думите ѝ, че трябва да сме заедно и последвалото остро изказване на държавния глава.


„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебното правителство, когато беше и президент, и премиер, единственото, което запомнихме тези 3-4 месеца, беше много скоростното желание да се похарчат за Грипените милиарди и липсата на 100 млн. в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление“, подчерта Бойко Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец