Свързани новини

19.05.2020 13:55

Властта откога не вярва на КЗК и защо тогава не я разпусне: В. Сиркаров

Видян 2854 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това изказване, на финансовия министър Горанов, поражда много въпросителни:


"Независимо, че Комисията за защита на конкуренцията твърди, че този пазар работи съвършено, разликата от 30-40% в цената на горивата между отделните търговци ни кара да мислим, че има нужда от намеса и то не за регулиране на пазара, а за преодоляване на всички пречки пред конкуренцията, ако такива съществуват".


Подобни думи показват, че според финансовия министър тази Комисия не работи ефективно. Въпросът е дали е така и ако да, защо? А след като изпълнителната власт не взима под внимание становищата на Комисията, защо тя изобщо функционира?


От друга страна, не става ясно какви са доказателствата за проблемите на пазара на течни горива у нас. Достатъчно солидни ли са те и ако да, защо досега не се е реагирало с адекватна регламентация?


Влизането на държавата в този бизнес е много рисково начинание. Правенето на успешен бизнес не е просто ваденето на едни пари на масата. Изискава се професионално планиране, качествено управление, подготвени кадри, ноу-хау и тн.


Ако тези фактори не са налице, държавната петролна компания ще оперира на загуба, може би доста сериозна. Тези несгоди ще се поемат от гражданите, в доста по-сериозни размери от тези 30-40 стотинки на литър, пише известният икономист и тв водещ Владимир Сиркаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 19.05.2020 20:56

    Безкрайна е редицата от пешки на управляващата коалиция готови да се хвърлят в неизвестното без значение от ефекта !

  • 001 Anonimen 19.05.2020 19:24

    Под каква форма контролирахте ДХК, задава въпрос на финансовия министър депутатът от БСП Гечев пита Горанов: Кой е проверявал фирмите на Божков? Как натрупаха 693 млн. дълг към хазната? Кой е проверявал фирмите на хазартния бос Васил Божков и как те натрупаха 693 млн. лв. дълг към хазната. Този въпрос отправя депутатът от БСП проф. Румен Гечев на финансовия министър Владислав Горанов в рамките на парламентарния контрол. Гечев припомня, че на 2 април т.г. Владислав Горанов писмено е отговорил на негов въпрос, че несъбраните бюджетни вземания от четирите фирми на Божков са общо над 693 млн. лв., в т.ч. главница от 557 млн. лв. и натрупани лихви над 136 милиона. В тази връзка червеният депутат иска да знае от коя институция са били проверявани фирмите от хазартния бизнес през периода 2015 - 2019 г. Гечев пита: "- Вярно ли е, че фирмите са предоставили на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ежемесечни отчети за платените такси? Как точно са приемани, проверявани и завеждани по надлежния ред тези отчети. Информация и/или самите месечни отчети за платените такси предавани ли са в Министерството на финансите? - Кой, кога и под каква форма е определял размера на таксите, плащани от фирмите на г-н Божков за всяка една от годините в периода 2015-2019 г? Тези такси еднакви ли са били за всички фирми от хазартния бизнес или ДХК са определяли специфична, по-ниска такса за фирмите на В. Божков? - Вие лично кога и под каква форма контролирахте ДХК за спазването на Законите и нормативните уредби, осигуряващи стотици милиони лева приходи за държавната хазна?"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей