Свързани новини

19.05.2020 10:36

Правоговор Ангелкова: Намалям концесионните такси

Видян 5970 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вярна на мисията си да помага на босовете от СИК и ВИС - 3 М, министърът на туризма ще нанесе милионни загуби на данъкоплатците и печалби на групировките. А езиковата й култура е 0. "Намаляме концесионните такси", обяви тя.


"Намалението на концесионната такса на стопаните на плажове ще зависи от това с колко ще бъде намалена цената на чадърите и шезлонгите", коментира в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, която обсъди летния сезон с бранша по Южното Черноморие, предаде bgtourism.bg.

„По индивидуален подход ще се определят цените на плажните принадлежности. Изискали сме предложения от концесионерите и наемателите. Задължително намалението трябва да бъде не по-малко от 50%. Разбира се, пропорционално на предложеното намаление, на базата на методика, която в момента сме разработили, ще се намаля и концесионната такса. Ако таксата за чадъри и шезлонги е намалена на 50% и ние намаляме с 50%. Ако е със 70 и ние с толкова“, разясни Ангелкова.
Три нови плажа в България получават Син флаг

Стана ясно, че стопаните на морските плажове имат краен срок до 1 юни да обявят своите предложения. Концесионерите, от своя страна, са доволни на тази мярка, а не както бе оповестено в началото, че принадлежностите ще трябва да са напълно безплатни.

След срещата с бранша в Бургас стана ясно още, че големите туроператори не са анулирали резервираните чартърни полети от 15 юни нататък. Ще се попълва декларация, че ако даден турист бъде установен с COVID-19 на своята почивка у нас, то сам ще поеме разходите за 14-дневната карантина.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 ргх 20.05.2020 01:12

    американците ще летят до военни бази. това са военни самолети

  • 006 Тихомир Томов 19.05.2020 23:19

    Преди години нейното място заемаше Арсенова / Долорес / Гешев да я попита за милионите от ценовите разлики от лекарствата за онкоболни .............

  • 005 Anonimen 19.05.2020 20:30

    Американски граждани могат да напуснат България с два правителствени полета на САЩ, съобщи американското посолство у нас, цитирано от dunavmost.com. Самолетите ще летят директно от София до град Александрия, щата Луизиана. Не е известно каква е причината за предприетите изненадващи действия от американска страна, но може да се предположи, че полетите ще се използват и за смяна на някои американски длъжностни лица от мисията в България с други. Факт е, че геополитическата обстановка в света е изключително динамична след избухването на т.нар. "Covid-19 пандемия", като това неминуемо ще доведе до прекрояване на сферите и полетата на влияние.

  • 004 Anonimen 19.05.2020 20:24

    Американското посолство: САЩ изтегля своите граждани от България с правителствени полети

  • 003 Anonimen 19.05.2020 20:24

    Американското посолство: САЩ изтегля своите граждани от България с правителствени полети

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.