Свързани новини

19.05.2020 09:26

ЕС отваря граници на 15 юни. България е сред страните

Видян 3061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По инициатива на германския външен министър Хайко Маас във видеосреща участваха първите дипломати на общо 11 европейски южни държави, сред които и България, предаде Клуб Z. Темата бе отварянето на туризма. Освен България и Германия участваха Италия, Испания, Хърватия, Гърция, Португалия, Австрия, Малта, Словения, Кипър. Тъй като във всички тези държави борбата с коронавируса е успешна, Маас обяви, че е възможно от 15 юни да има туристически сезон.

Вместо забрана за пътуване, ще издадем предупреждения към пътуващите, според които те ще могат да се ориентират къде е възможно да почиват, обяви германският външен министър.

Въпреки това ограниченията за дистанция и хигиена остават, както и взетите на местно ниво мерки. Туристите сами трябва да преценят дали искат да почиват с тези ограничения и се ангажират да ги спазват, ако пътуват.

    „От особена важност е и да имаме общоевропейски здравни мерки и правила, които да бъдат прилагани при пътуванията в ЕС“, заяви Екатерина Захариева по време на видеоконференцията.

Това включва и единни медицински протоколи при посрещането на чуждестранните туристи, тъй като ако всяка държава въведе свои практики по границите, гражданите ще бъдат затруднени, уточни тя.

В момента здравните власти в различни държави прилагат различни методи за контрол на пътниците – мерене на температурата, поставяне под карантина, PCR тестове, скрининг на случаен принцип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец