Свързани новини

18.05.2020 11:55

СЗО: Време е за подготовка, а не за празнуване

Видян 1805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, тъй като пандемията не е приключила, каза топ представител на Световната здравна организация в Европа. В ексклузивно интервю за „Дейли Телеграф“ д-р Ханс Клюге, директор на СЗО за европейския регион, отправи остро предупреждение към страните, които започват да облекчават ограниченията си, заявявайки, че сега е “време за подготовка, а не за празнуване”. Д-р Клюге подчерта, че това че броят на случаите на COVID-19 в страни като Великобритания, Франция и Италия започва да намалява, не означава, че пандемията приключва. Епицентърът на европейското огнище сега е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, предупреди той.


 


Страните трябва да използват това време разумно и да започнат да укрепват системите за обществено здраве, както и да изграждат капацитет в болници, отделения за спешна помощ и интензивно лечение, каза той.


“Сингапур и Япония разбраха рано, че това не е време за празнуване, а е време за подготовка. Това правят и скандинавските страни – те не изключват втора вълна, но се надяват, че тя ще бъде локализирана и ще мога да я преодолеят бързо”, каза Клюге.


Той предупреди, че втората вълна може да съвпадне с избухване на други инфекциозни заболявания.


„Много съм загрижен за възможността от двойна вълна – през есента може да имаме втора вълна на COVID и друга от сезонен грип или морбили. Преди две години имахме 500 000 деца, които не бяха направили първата си ваксина срещу морбили”, каза той.


 


Източник: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и