Свързани новини

16.05.2020 18:05

Авария във ВЕЦ отрови рибата в Панчаревското езеро

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Авария във ВЕЦ "Кокаляне" е довела до замърсяване на Панчаревското езеро със смазочни течности и измиране на риба, съобщи БНТ. След сигнал на място е била извършена проверка от Столичната Районна инспекция по околна среда и води, Басейнова дирекция "Дунавски район", лаборaторията към Изпълнителна агенция по околна среда и представители на районна администрация "Панчарево".


Вчера в регионалната инспекция е постъпил сигнал за наличие на големи маслени синьо-зелени петна по повърхността на Панчаревското езеро и умряла риба. Направен е обход и оглед на участъка от река Искър от моста над реката в местност Зона на отдих "Плажа". Установени са наличие на маслени петна, които представляват маслен филм по повърхността на водата, както и умряла риба. Взети са контролни водни проби от реката, а резултатите ще бъдат оповестени след анализа.


По първоначални данни на 11 май е аварирало едното от работните колела на едната турбина на ВЕЦ "Кокаляне". Вчера то е било ремонтирано, тъй като е нужно да се осигури свободен обем в язовир Панчарево.


За целта е включена аварийна помпа за източване на водите от изтичалото, която е засмукала рибата от него, която е умряла. Установените маслени петна в река Искър под моста в местност Зона за отдих "Плажа" са в резултат на работата на аварийната помпа и отмиване на смазочна течност.


Язовир "Панчарево" се стопанисва от "Напоителни системи" ЕАД. Водите му се използват за напояване и промишлено водоснабдяване.


Снимка: бТВ




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей