Свързани новини

16.05.2020 08:05

Коя е "девойката" за "ценни указания"

Видян 8388 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама човека са замесени в публикуваните в петък сутрин разговори между бизнесмена с 11 обвинения Васил Божков и лице, записано в телефона му като Влади Горанов (вероятно финансовият министър Владислав Горанов - бел. ред.). В разговорите се споменават "девойката" и "Сашо" .

Няколко часа след разпространението на есемес комуникацията няма потвърждение за автентичността на кореспонденцията, но има много съвпадения и контекст, с които те наистина могат да бъдат свързани с посочените от Божков хора. А от Министерството на финансите отговориха пред "Дневник" само, че няма да коментират темата.

Така засега не е и отречено, че такава размяна на съобщения съществува, нито че не е вярно, че става дума за двама председатели на комисията по хазарта.

Според обясненията на самия Божков към разменените съобщения "девойката" е Мария Филипова, председател на Държавната комисия по хазарта от 8 февруари 2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор. Ако есемесите са верни - на нея Горанов е дал "ценни указания" за казус, свързан с Божков (не е ясно какъв, но събитията са били в края на март 2018 г.).

"Сашо" (наречен така в разговора от Горанов) според Божков е Александър Георгиев - председател на комисията по хазарта от 25 април 2019 г. до февруари 2020 г., зам.-директор на Националната агенция за приходите от май 2017 г. до април 2019 г. За него Горанов уверява в средата на януари тази година, че ще говори с него "да не смесва нещата" - инспекцията в комисията по хазарта и рутинната й работа, за която Божков пита - "Комисията ни саботира. Ти ли си казал или шефа й го прави на своя глава".

Пътят на "девойката" от комисията по хазарта до комисията по финансов надзор

През февруари 2018 г. Владислав Горанов смени председателя на комисията Огнемир Митев (обвиняем за длъжностни престъпления по случая с Божков, който твърди, че не познава бизнесмена), като назначи на негово място юристката Мария Филипова.

33-годишната Филипова е юрист, прекарала кариерата си основно в държавната администрация - в Агенция по вписванията (за няколко месеца през 2011 г.), Агенция за приватизация (за няколко месеца през 2012 г.), Министерство на правосъдието (от юни 2012 до април 2015 г.) и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.05.2020 18:27

    Изобщи не ми стана ясно Марчего може ли да свири на кавал?

  • 001 Anonimen 16.05.2020 17:44

    Характерно за клиентелистката партия е шеметната и светкавична кариера на недоказани субекти, патентовани като калинки. Явно "девойката" директно започнала трудовия си стаж на държавната ясла има достатъчно заслуги за да я лансират все по-нагоре и да остава недосегаема за разлика от колегите си!!!

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на