Свързани новини

15.05.2020 16:18

Световните медии отразиха протестите в София

Видян 3766 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антиправителствените демонстрации в сърцето на София намериха своето място в новинарския поток на водещи медии като Ройтерс, Агенция Франс Прес, Евронюз.

Ройтерс разказва как протестиращите се хиляди души са развявали национални флагове и са скандирали "оставка" и "мафия" за да изразят раздразнението си към премиера Бойко Борисов. Те обвиняват правителството, че начинът по който се справя с коронавируса е объркан и несвързан.

Водещият в арабския свят катарски телевизионен канал Ал Джазира обръща специално внимание, че водачи на недоволството са крайни националисти и русофили. Те обаче обръщат внимание, че досегашните ограничения са довели до големи проблеми за бизнеса.

Радио свободна Европа в международния си вариант съобщава как организаторите са искали народа да върне обратно страната си и са искали оставката на цитирам "престъпното правителство".

Юронюз също разказва за недоволството на протестиращите срещу самоизолацията и мерките, приети от правителството.

Според Агенция Франс Прес протестите са били спокойни, като са били задържани само осем души. Според водещата френска агенция повод за недоволството е как извънредните мерки са били заменени от здравна извънредна ситуация, която има почти същите ограничения.

Агенция Русская Весна, свързана с левите сили в Русия единствена в страната обърна внимание на протеста. Според нея българите са ядосани, че страната ги е изоставила по време на извънредната ситуация и ги е обрекла на фалит, глад и страдание. Все повече назрява въпросът защо националния оперативен щаб постоянно поддържа напрежение, психоза, страх и паника сред хората, вместо да успокоява.


Източник: bstv.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а