Свързани новини

13.05.2020 15:13

ЕК против карантините в Съюза, защо ние ще налагаме на идващи от Гърция

Видян 4515 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Европейската комисия не подкрепя поставянето на пътуващите между държави от ЕС под карантина, както и предложението за въвеждането на здравни сертификати. Това съобщиха високопоставени представители на комисията, съобщи БТА.

Според ЕК е необходимо пътуващите в ЕС да не бъдат ограничавани след пристигането си, ако държавата, в която идват и страната, от която пристигат, прилагат сходни мерки срещу епидемията от Ковид-19.

ЕК не подкрепя безусловна карантина за пътуващите, уточниха представителите на комисията. По техните думи въвеждането на здравни сертификати може да доведе до нова опасност – желание на някои хора умишлено да се заразят, с надеждата да се снабдят с документ, че са преболедували.

ЕК е на мнение, че досегашните строги мерки срещу епидемията повече не са необходими. Комисията настоява за уеднаквяване на начините за събиране на данните за заболеваемостта в ЕС, както и тези данни да бъдат достъпни в реално време за сравнение.

Предвижда се да бъде създадена електронна карта, която да показва постоянно епидемичната обстановка в отделните части на ЕС. Според ЕК това би улеснило туристите при подготовката на летните почивки. По мнението на комисията засега не се налага отмяна на летните резервации.

Комисията остава на мнението, че дори в условията на епидемия правата на пътниците не трябва да бъдат ограничавани, затова онези, чиито полети са били отменени,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.05.2020 12:43

    Понеже са кухи лейки, пълни неграмотници и безмерно алчни типове си мислят, че по този начин ще принудят хората да ги изнудват и тормозят с некачествени и доволно неоснователно скъпи услуги по бетонираното и унищожено от техните хотели Черноморие

  • 001 Anonimen 13.05.2020 15:18

    След огромното лобиране за спонсориране на мутренският бизнес и опити за насилствени почивки по Говноморието, настъпи видов ден.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак