Свързани новини

12.05.2020 09:45

Собственикът на гората с унищожени гнезда на корморани е същият, който изля бетон в резервата Яйлата

Видян 3337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Бизнесменът Илко Павлов, собственикът на имота на брега на Дуранкулашкото езеро, в който в началото на април е била унищожена колония от 180 двойки защитени корморани, е същият, който през 2013 г. незаконно изля тонове бетон върху скалите в резервата Яйлата. Това показва проверка на "Дневник", направено след сигнал, подаден в края на миналата седмица от Българското дружество за защита на птиците.


Според разпространената информация всички дървета в имот в землището на с. Ваклино, в короните на които са се намирали гнездата на кормораните, са били


изсечени и подготвени за извозване.


Това се е случило в началото на април т. г. - в разгара на сезона, през който кормораните правят гнезда и снасят яйца. В отговор на въпроси, зададени от "Дневник", кметът на Шабла Мариан Жечев съобщи, че съвместна проверка на администрацията му, РИОСВ - Варна и Изпълнителната агенция по горите е установила, че извършената сеч е незаконна, тъй като за нея няма издадено разрешение.


Договор между община Шабла и Илко Павлов, сключен на 30 октомври м.г., показва, че той е придобил бившия общински терен от близо 32 дка, категоризиран като земеделска земя, за сума от близо 100 хил. лв., или по малко над 3 хил. лв. на дка.


В съдружие с брат си Иван Илко Павлов е собственик и на съседния терен от над 91.3 дка, в който някога са се намирали ферми за отглеждане на свине и гъски. Придобиването на гората, в която до началото на април т.г. гнездяха кормораните, вероятно е имало за цел окрупняване на имотите за реализиране на инвестиционни намерения.


Справка в Търговския регистър показва, че Илко Павлов притежава еднолично или в съдружие пет компании с широк предмет на дейност и участва в управлението на още четири. В две от всички компании той е съдружник с по-големия си брат Иван, като двамата са сред най-едрите производители на зърно у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби