Свързани новини

12.05.2020 09:25

Безсрочна "извънредна обстановка"?

Видян 4137 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Правителството ще може да обявява извънредна епидемична обстановка - без да има ограничение за максимален срок. Това стана ясно на заседанието на правната комисия, където бяха гледани на второ четене промени в Закона за здравето, чрез който се променят и множество други закони, предаде Клуб Z. С поправките се уреждат мерките, които ще важат след отпадането на извънредното положение на 13 май. Не се прие предложение на ВМРО извънредна епидемична обстановка да се обявява за срок до 30 дни.

Прие се предложението на ГЕРБ, направено и от БСП, извънредната епидемична обстановка да се обявява от правителството. В първоначалния вариант това се правеше само от здравния министър - със заповед. "Патриотите" поискаха решенията за имат срок - например 1 месец (каквито са сроковете, примерно, по закона за бедствията - б.р.), но това не се прие. В самото решението на МС ще има указан срок на ситуацията, но рамка колко може да е дълъг той не бе записана.

Санкциите остават същите

Санкциите при нарушение на противоепидемичните мерки остават непроменени - глоба от 300 до 1000 лв. при първо нарушение и от 1000 до 2000 лв. при второ. При нарушаване на задържителна изолация санкцията е 5000 лв. Крум Зарков (БСП) заяви, че санкциите са големи и БСП ще се въздържи. Според него прекалено високите глоби имат обратен ефект – хората не вярват, че ще им бъдат наложени и не спазват ограниченията. Красимир Ципов (ГЕРБ) припомни, че текстовете са същите като тези, които вече са били приети в закона за извънредното положение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 12.05.2020 23:04

    Народните представители изобщо не са народни и трябва да се казват само представители. Та те с всичките си действия работят против собствения си народ, този, който го е пратил да работи за тях и му плаща огромни незаслужени заплати. Само който не е влезнал във властта той не е станал мултимилионер, това казва всичко

  • 003 Anonimen 12.05.2020 12:17

    Инструкция за това, как да се отчитат смъртните случаи от “идентифициран и неидентифициран COVID-19” са получили директорите на болници в България чрез Регионалните здравни инспекции (РЗИ) Прочетете как лекарите даже не бива да коригират това, което се отчита като „грешка“, както и дори при неидентифициран случай трябва да се пише „Сovid 19“ /!!!/, „заради отчитане на смъртността“: https://trud.bg/инструкция-за-смърт-от-covid-19/ “Смъртта, дължаща се на COVID-19, за целите на проследяване се дефинира като смърт, настъпила в резултат на заболяване с такава клинична проява при вероятен или потвърден случай на COVID-19, освен в случаите, когато има ясна алтернативна причина за смърт, която не може да се свърже с COVID заболяване (н:апр. Травма). Ако смъртта е настъпила вследствие на потвърдена COVID-19 инфекция, извършването на аутопсия не е наложително и не е належаща процедура за издаване на смъртен акт. При необходимост, аутопсия на починали в болнично заведение може да се осъществи в същото, ако разполага с оборудвана зала за аутопсии на инфекциозни случаи и с опитен екип от лекар – патолог, санитар, обучени да работят с опасни инфекции.“ Здравейте, толупи от диванната армия! Надявайте парцалите около устите си и продължавайте да вярвате на измамниците! Само ако си надупчен от куршуми, няма те пишат умрял от COVID-19

  • 002 Anonimen 12.05.2020 12:16

    ГЕРБ е въвел възможност за задължително ваксиниране чрез член 59 от Закона за здравето. Сега е необходимо само да се въведе терминологията отговаряща за извънредна епидемична обстановка, което вече се прави и бе прието на първо гласуване в парламента. Ето какво гласи член 59 Закона за здравето: https://otupor.com/wp-content/uploads/2020/05/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5.png За сведение на тези, които не са запознати с медицинската терминология, имунизация се нарича поставянето на една или няколко дози от една определена ваксина. И докато германците протестират срещу приемането на подобен закон у нас той вече е факт, а сега се оформят детайлите от юристите на Борисов, както той самия ни извести преди дни.

  • 001 Anonimen 12.05.2020 09:43

    на оружье бе, дебили

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци