Свързани новини

11.05.2020 14:41

Промените в климата ще отприщят нови вируси: проф. Жил Бьоф

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жил Бьоф е биолог, професор в Сорбоната, гостуващ професор в Колежа на Франция и бивш президент на Националния природонаучен музей, автор на множество книги, сред които "Биоразнообразието, океанът и градът" и “Краят на Homo sapiens”.


Лошото третиране на биологичните видове е довело до разпространението на коронавируса, посочи проф. Жил Бьоф в предаването "Хоризонт до обед".


"Измислица е, че вирусът е създаден в лаборатория. Той е биологично естествен. Дали после вирусът не е бил манипулиран в лаборатория, това не знам, но във всеки случай вирусът не е човешко дело. Той идва от смесицата между вирус на панголин и вирус на прилеп. Това става заради отвратителните условия на пазара. По този начин два животински вида, които никога не се засичат в природата, са се озовали на едно и също място, на една и съща плоскост. Ето го и резултатът от лошото третиране на животинските видове", коментира проф. Бьоф.


"80 процента от хората нямат симптоми, не са болни. Има и хора малко болни, но има и много болни, които вирусът убива. И когато гледаме кого убива вирусът, това са повече мъже, най-вече възрастни хора - около осемдесетгодишни. Поне на 80-90% това са хора, които имат физиологични проблеми. Имунитетът сред тези хора е много по-нисък. Това са хора със сърдечни заболявания, с белодробни болести. Три четвърти от тези хора са диабетици. Съответно там, където има нисък имунитет, заразността се проявява", подчерта проф. Жил Бьоф.


Трябва да се ограничи най-масовия транспорт, смята френският учен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате