Свързани новини

10.05.2020 13:25

Оставка на министър Банов: Вежди

Видян 4625 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов заяви, че ще иска среща с премиера заради лошото управление на галериите и музеите от Министерството на културата и по специално с Червената къща - дома на големия български скулптор Андрей Николов. Пред БНТ той директно заяви, че съжалява, че е предложил Боил Банов да стане министър и заяви, че Бойко Борисов трябва да реши дали да му поиска оставата.

"Разбрах, че се дава под наем. Това е едно престъпление и вече мина всички граници. Червената къща е моя кауза. Няма по света къщата на Роден да се дава някой да прави дебати. Къщата на Моне не е за дебати, къщата на Бранкузи, на Калдер, на Пикасо не е за дебати. Само на Андрей Николов - патриархът на българската скулптура. Някой прави дебати там. Всичко друго може да бъде, но не и музей, но то е предвидено да бъде музей. Министерството мина границите и този път аз влизам в играта. Духът на Андрей Николов трябва да се успокои. Това е неговият дом, тази къща трябва да стане къща-музей", заяви Рашидов, предаде Дир.бг.

Той каза, че заради това сигурно му предстои сериозен разговор с премиера, въпреки че на него му "гори главата" покрай пандемията. На въпрос ще поиска ли от него оставката на Боил Банов, депутатът от ГЕРБ отговори, че само Борисов има право да вземе това решение.

"Но ще уведомя премиера, че това направо минава граници, не разбирам просто за какво е това министерство, това преля чашата просто. Седят едни хора и деребействат, съжалявам, че го казвам, но вече няма да спра да го казвам. За съжаление, дължа на премиера и на обществото едно голямо извинение за избора, който аз му дадох, това е моя голям грях, сбърках, поемам цялата вина за това. Съжалявам за това, така не може повече, аз съм скулптор човек, душата ми не приема това, което се случва. Ще ми обяснява ръководството на министерството, че там имало съсобственици и трудно можело да стане музей - значи, всичко друго може, но той е предвиден за музей. Това е личната воля на Андрей Николов. Някой трябва да си зададе въпроса - на българската култура ли служи или на интереси", каза още бившият министър на културата, очевидно имайки предвид Банов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 кочина 11.05.2020 09:31

    Защо ли Веждито си мисли, че е по-малък боклук от "ало Банов съм"? Помним побоя на полицая, спасяването по втория начин на милионите си от КТБ, използването на служебното положение за личните си интереси и мн.други осъдителни прояви

  • 003 Anonimen 10.05.2020 22:57

    Срам за тейко си!Баща му един много талантлив актьор,а синеца една суетена ,безлична и корумпирана,брадясала,като клошар интелектуална НУЛА !

  • 002 Anonimen 10.05.2020 22:50

    Точно защото сме най-корумпираната държава, те НЯМА да подадат оставка. А защото сме бедни и страхливи, не можем да им ходадем оставката.

  • 001 Anonimen 10.05.2020 16:14

    Защо само той-всички трябва да си подадат оставката и то много отдавна.Още щом стана ясно, че сме най бедната и корумпирана страна.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби