Свързани новини

10.05.2020 12:06

Веднага удариха заведенията с БАБХ

Видян 4751 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Още от вчера започнаха проверките на БАБХ на заведенията, които отвориха след заповедта на министър Ананиев. За първия ден на територията на страната са извършени 262 проверки. Издадени са 41 предписания за различни нередности. Написан е един акт за установени нарушения“.Това заяви в ефира на „Плюс- Минус. Коментарът след новините“ д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните“ към БАБХ.


Сред най-често срещаните нарушения са това, че част от собствениците са затворили пространствата с т.нар. френски прозорци, така че в помещението не е имало необходима вентилация. В част от заведения е имало неподходящи дезинфектанти или те са разположени на барплот, в близост до посудата на заведението.


„Този дезинфектант може да попадне върху чаша или лъжичка за кафе, което е недопустимо. Те трябва да се държат далеч от посуда или открити храни. Това е част от изискванията, които са описани в заповедта на министъра на здравеопазването.


Тя е много ясна. Пише, че трябва да има налични дезинфектанти. Указанията са над 3 страници и в тях много подробно е описано как трябва да се държи дезинфектант и къде“, обясни Кулински.


За него е важно, че са отворили тези, които са готови с мерките. Други пък имали нужда от време за закупуване на маски и предпазни средства. Част от собствениците са доволни от мерките. Естествено, имало и недоволни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.05.2020 17:35

    Президентът на Танзания е истински политически мъж – взел проба от папая, дал и женско име и я изпратил за анализ – отговорът бил, че папаята е заразена с коронавирус. Изводът му е, че папаята, хлебното дърво (наречено Елизабет) и овцата трябва да бъдат изолирани?!? Чернокoжият мъж казва: „Нещо става?Something happens? Стейхоумовци и "диагностиката" на COVID-19. https://www.youtube.com/watch?v=0O17WECD6-4 Пламен Пасков Стейхоумовци и "диагностиката" на COVID-19 Със специалните поздрави от слънчева Танзания. Извънредно положение без извънредности, но със запазени "мерки".

  • 001 Anonimen 10.05.2020 13:47

    Колко просто и нормално ще е да си работят както преди псевдопандемията ,а на алтернативно надарения да се резне зелката. Аман от гербаджийски идиоти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за