01/02

Свързани новини

08.05.2020 13:25

UV-C апарат за качествена дезинфекция бе дарен на Пирогов от българска компания производител

Видян 1012 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският производител на уреди за UVдезинфекция  „IKIS -Light”  дари безвъзмездно апарат „Exterminator 2020” на УМБАЛСМ „Н.И Пирогов“, за да подкрепи усилията на медиците в борбата с овладяването на пандемията от короновирус.


„IKIS -Light” осъществява производство на уреди за UV дезинфекция съвместно с Philips, като продуктите им осигуряват професионална сигурност и защита от най-висок клас за болници, обществени сгради и помещения.


Дареният апарат Exterminator 2020 е професионален подвижен автоматизиран уред за UV-C дезинфекция на повърхности и въздух, който унищожава 99,9% от наличните микроорганизми в помещенията, включително вируси. Апаратът гарантира над 30% по-добра профилактика срещу инфекциите, свързани със здравните грижи.


Уредът дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за кратко време в големи помещения до 450м²., като средният цикъл за дезинфекция с Exterminator 2020 е 10 минути, в зависимост от големината на помещението.  Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон, благодарение на сертифицираните Philips UV-C източници.  Когато сензорите засекат движение в помещението, уредът автоматично спира дезинфекционния процес и незабавно се изключва.


Лампите на апарата разполагат с протокол за тестване от Националния център по заразни и паразитни болести към Министерство на здравеопазването, сертифицирани са за България и ЕС.


При получаването на дарения апарат, проф. д-р Николай Габровски, зам-изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, коментира: „Благодарим за дарението! Впечатлени сме, че подобен уред за UV-C дезинфекция е конструиран и произведен в България. Той ще бъде част от програмата ни за възстановяване на нормален ритъм на работа“.


В ситуацията на глобална пандемия от COVID-19 качествената и безопасна дезинфекция е от изключително значение за намаляването на броя заразени медици и пациенти, а овладяването на вируса зависи и от предпазването на най-уязвимите точки - болниците и линейките, за да не се превърнат те в огнища на заразата. Методът на UV дезинфекцията, който „IKIS -Light”прилага в своите уреди  е с минимално участие на човешки фактор, без „докосване“, ниски експлоатационни разходи и не замърсява околната среда. Има важно приложение и значение в настоящата пандемична ситуация и ще остане и добра практика в бъдещето, защото е начин за справяне с вътреболничните инфекции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се