Свързани новини

08.05.2020 13:15

Смъртността С К19 е надценена 10-12 пъти, броят заразени вече няма значение, ако има 2ра вълна, няма да е страшна: професорите Дзангрило, Реца, Чикоци

Видян 11386 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Смъртността С коронавирус е надценена 10-12 пъти, призна професор Джовани Реца от Висшия здране институт на Италия в най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ1 Порта а порта снощи. Реално тя е около 1, максимум 2% дори в Италия, където официално се обявява около 14% и това е сред рекордните резултати в света, където обикновено се движи - както у нас - около 5 на сто (значи тук е максимум 0,5%, колкото при усложненията с грип). Причината е подценяване - вероятно също толкова пъти, на броя заразени, а смъртността погрешно се смята на база тествани, а не на база всички заразени, които няма как да бъдат обхванати от проби, обясни професорът, който е част от италианския щаб, наричан експертно-технически комитет и съставен от истински специалисти, а не от коремни хирурзи и лекари по гъбичките.


Проф. Алберто Дзангрилло, който е шеф на реанимацията на най-силната в борбата с епидемията болница Сан Рафаеле подчерта: "Няма вече смисъл от дневната статистика на заразени и починали, а е време да отваряме всичко". Той разказва: "От 21 дни нямам никого в реанимацията или хайде - почти никого. Просто вирусът се адаптира към човешкия организъм. Оттук - нататък е важна превенцията - миенето на ръце, необходимата и изобщо лична хигиена, докато не сме свели до нула заразените - маски в транспорта. "И да има втора вълна, да ни повтори, този вирус няма да има силата, която видяхме в Бергамо и Кодоньо", съгласи се проф. Реца като официален представител на италианските здравни власти. Изследвалият дълбоко вируса с екипа си професор Масимо Чикоци - епидемиолог на университетската болница в Рим допълни своите непосредствени наблюдения: "Коронавирусът не е агресивен, както в началото, понеже мутира и не инфектира толкова - адаптира се към човека, за да ни бъде компания в нашето пътуване в следващите години, както стотици други вируси. Защо стана по-малко заразен? Вече "грешно" се свързва с ензим, който благоприятстваше развитието му, досега му "помагаше", но престана да работи за него".









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на