Свързани новини

08.05.2020 13:05

Горанов не обясни защо 5 г. не отчитал таксите на Божков

Видян 10206 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на интервюто на Васил Божков за бТВ, но не обясни защо 5 години не е отчитал таксите на бизнесмена, в резултат на което държавата е загубила стотици милиони лева от необлагане на хазарта. Журналистите не се сетиха да му покажат и вече публикувана от 19 минути, подписана лично от него заповед, на базата на която са спестени огромни пари от бизнеса на Божков. Тепърва идват още документи в тази посока. Вчера в интервю за 19 минути астрологът Мира Кунева видя тежка кармична разплата за фин. министъра.


"Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези, каза Горанов в отговор на обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправи по-рано днес, предаде 24 часа.


"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите. Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов пред медиите в Народното събрание.


"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", каза още той и добави, че е много лесно когато си обвиняем да обвиниш обществото, освен това има и много други обвинения към Божков, които не са свързани с хазартния му бизнес.


Финансовият министър призова Божков и в момента да заплати това, което не е платил на време. Милиарди са генерирали фирмите му през периода им на действие, отбеляза Горанов. "След като плати тази сума той ще има и моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта продължаването на своя бизнес", каза още министърът.


Дори и в извънредното положение продължават да се готвят изменения в Закона за хазарта, отбеляза Горанов и посочи, че нито една от промените в закона за последните 5 г. не е свързана с облагодетелстването на хазартния бизнес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 09.05.2020 20:18

    Григор Здравков показа снимки от апартамента нает срещу 2000 $ месечно от БАЦЕ, където е зачената Ема от Барселона (2010-2011 г.): 1164 София, бул. „Драган Цанков” 14-16, етаж 5, 267 кв. м. https://eurocom.bg/show/evrodikof/8018 , след минута 15’ , част 4 ...

  • 004 Anonimen 09.05.2020 16:14

    Минутите, що тъй не ми поствахте коментара на френски? Начи, за едни може, за други не?

  • 003 Anonimen 09.05.2020 12:10

    Ами по същата пpичина с несъбpаните 20 милиаpда ДДС Пpосто схема за лапане на едpо

  • 002 Anonimen 09.05.2020 06:43

    Кой контролира Министерството на Финансите ?! Никой нали !? Защо ?! Преди 30 години имаше държава , защото имаше ред и законност , макар и в червен цвят. Имаше цяла институция за контрол : Комитет за Държавен и Народен Контрол . Той работеше . Дори синът на Пеко Таков , Янчо Таков лежа в затвора за незаконен внос на няколко кожени палта от Турция. Без да се посегне със цялата сила на закона на изпечените крадци и закоравелите мошеници мародерствали из страната цели 33 години, БългАрия ще отиде в историята, както и пра-пра родината на бълг-ари-те Ария(Ариана)

  • 001 Anonimen 08.05.2020 15:45

    Des événements intéressants sont encore à venir, mais il est clair pour tout le monde que Borisov et Goranov se sont tus, ce qui est une sorte de démonstration de la peur de Vasil Bozhkov et des preuves dont il dispose!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и