Свързани новини

08.05.2020 10:23

Как разрешиха заразните полети по заповед на министър Ананиев, когото новият закон прави властелин

Видян 4101 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 6 април със заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев забрани влизането на територията на България на граждани на трети страни, също така и на лица, независимо от тяхното гражданство, които пристигат от следните държави членки на ЕС и страни по Шенгенското споразумение с висок риск на разпространение на COVID-19: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн. Не са забранявани полетите до Турция, предаде lex.bg.

Но вече са осъществяват полети до повечето от тези държави. Дестинациите, за които няма забрана за летене от държавните органи, са: Амстердам, Лондон, Париж, Берлин, Франкфурт, Виена, Прага, Цюрих, Мадрид, Барселона, Малага, Палма де Майорка. И съответните авиокомпании естествено рекламират полетите до тези градове.

За да се промени един нормативен или общ административен акт, трябва да има съществена промяна в условията – в случая тези, които са довели да спиране на полетите. Човек ще си помисли, че има коренна промяна в епидемиологичната обстановка в разрешените за полет държави.

Всъщност Великобритания постави рекорд с най-много заразени в Европа, като починалите от коронавируса на 6 май надминаха 30 000 души. На 6 май беше съобщено за нови 6111 потвърдени случая. С това общият брой на заразените с коронавируса във Великобритания достигна 201 101. В Испания заразените вече са над четвърт милион. В Германия на 5 май има 446 разболели се от Covid-19. В Турция новозаразените за 5 май са 1832.

Да, има намаление на отчетения брой на заболелите, но равнищата са далеч от това да има съществена промяна, която да е основание да се допуснат полети. Именно в самолетите заразата се предава най-лесно, хората са близо един до друг (дори при настаняване през седалка) и освен това въздухът вътре се върти. Въобще не е ясно дали филтрите задържат толкова малки частици като вируса, дори ако са закрепени за по-едри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.05.2020 20:03

    а как се случва забрана за полети до Великобритания,издействана от Хайфа кмета за полетите до Варна,а в същото време БЪлгария аир ,си лети до Лондон от София,със спец разрешение на мин. на транспорта АААА?

  • 001 Anonimen 09.05.2020 11:08

    Като счетоводител да приемеш да те сложат за министър на здравеопазването означава, че си доста объркан човек и поемаш ангажименти, за последствията от които рано или късно ще се наложи да отговаряш. Жалко за съсипаното здравеопазване, затворените болници, източването на здравната каса от частните, за които работят и депутати и кабинет

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец