Свързани новини

08.05.2020 10:15

Какво се обърка с коронавируса във Видин

Видян 2790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Общо 43 лекари, медицински сестри и санитарки от видинската болница „Св. Петка“ до момента са дали положителни проби за коронавирус, което представлява около 12-13% от целия персонал на лечебното заведение. Това съобщи в четвъртък директорът на местната Регионална здравна инспекция (РЗИ) д-р Венцислав Владински пред Свободна Европа.


По думите му трима или четирима от установените като носители на коронавирус медици се водят излекувани. Такъв е броят и на колегите му, които се лекуват в болницата, а останалите, дали положителни проби, са изолирани по домовете си за срок от 28 дни с предписано лечение.


Според официалните данни към четвъртък общо заболелите от COVID-19 в цялата Видинска област вече са повече от 160 души, а починалите са деветима. Това ѝ отрежда първо място в страната по съотношение между броя на заразените и на местното население.


    "До момента няма нито един отзовал се лекар от страната"


Това е причината областният управител на града Момчил Станков публично да отправи зов за помощ до Националния оперативен щаб и правителството за осигуряване на допълнително дезинфектанти и лекари, които да бъдат комантировани в болницата „Св. Петка“. „До момента няма нито един отзовал се лекар от страната, както и от медицинските центрове във Видин, за голямо наше огорчение“, заяви Станков, цитиран от БТА.


И огнищата в социалните домове тръгват от болницата


Местните власти потвърдиха, че разпространението на коронавируса в областната болница е причината за откритите огнища на заразата в домовете за стари хора в Гара Орешец и Кула, както и в Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания във Видин. По-рано в четвъртък главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че са прекратени външните контакти на хората в домовете, включително и свижданията им с роднини.


Досега 19 от настанените възрастни хора в дома в Гара Орешец са дали положителни проби като всички установени заразоносители са откарани в болницата във Враца. Четирима души там починаха през последните няколко дни. В дома в Кула потвърдените случаи на COVID-19 са 17 като 8 от тях са откарани в софийската болница „Св. Анна“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог