Свързани новини

07.05.2020 15:02

Руснаците в Италия се борили с К19 покрай база с ядрено оръжие

Видян 3031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 22 март, в периода с най-много заразени и починали от Covid-19, в Италия кацнаха първите самолети с руска “безвъзмездна“ помощ, предаде euractiv.bg. Москва нарече акцията “От Русия с любов”, което е недвусмислена препратка към едноименния филм за Джеймс Бонд. Това явно не бе случайно попадение, защото разигралите се събития сътвориха пълнокръвен шпионски сценарий.


На 23 март, ден след кацането на самолетите, руското министерство на отбраната официално се похвали на сайта си: “Първите военно-транспортни самолети Ил-76 на руските аерокосмически сили с изнесена напред група руски военни специалисти и оборудване за мерки за диагностика и дезинфекция пристигнаха в италианската военновъздушна база “Пратика ди Маре“. Базата се намира на 30 километра югозападно от Рим.


Руските медии разпространиха масово информацията. Италианските медии информираха за телефонен разговор между премиера Джузепе Конте и Владимир Путин, който се е състоял по инициатива на руския президент. Путин е предложил помощ и поставеният пред неимоверни изпитания лидер на Италия, разбира се, е приел и благодарил. Конте няма как да е знаел нещата, които дори италианските военни експерти научиха постфактум.


Помощта, изпратена от Русия, се състоеше от военни лекари, експерти по биологични, химически и радиоктивни заплахи. Изпратена бе руска техника за проучване на патогени в почвата и повърхностите и тяхното обеззаразяване. Всичко това е било безполезно, твърдят италиански експерти, цитирани от различни медии на Апенините. Причината е, че руснаците не са изпратили техника, която да може да засича наличието на COVID-19.


Руснаците се заеха за работа да обеззаразяват почвата в Италия, но още на 18 март здравното министерство на Италия уточни, че няма научни причини да се смята, че почвата е източник на зараза. Така се оказа, че руските “Камаз”, докарани в Италия за дезинфекция на земния терен, не са съществено необходими. Италианските санитарни власти дори посочиха, че провежданата от руснаците дезинфекция съдържа корозивни вещества и киселина и е вредна за почвата.


Като по шпионските романа на Джон Льо Каре, ако главният герой е руски агент, той винаги има цел и никога не удря в празното пространство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец