Свързани новини

07.05.2020 17:00

Откриха К19 в стомашната течност на пациент

Видян 1692 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в света медици откриха наличие на коронавирус във вътрешността на перитонеалната кухина, тоест в стомаха на заразен пациент, пише БТА.


Това се е случило по време на коремна операция, извършена в болницата в град Пиза. Откритието поставя началото на нови сценарии за системната еволюция на болестта и за рисковете от зараза, свързани с нея.


Според хирурга Масимо Киаруджи от болницата в Пиза находката в стомаха на пациента повдига три въпроса, върху които учените трябва да се задълбочат. Първият е как вирусът е стигнал до перитонеалната кухина, вторият въпрос е какво е клиничното значение на това откритие и третият въпрос е как да бъдат подготвени здравните работници да взимат максимални предпазни мерки срещу заразата по време на извършване на коремни операции.


Идентифицирането на генома на Sars-Cov-2 в проба от перитонеалната течност от пациента е станало от екип от хирурзи, вирусолози и микробиолози от болницата в Пиза. Пробата е била взета от пациент, опериран спешно заради протичащо в остра форма стомашно заболяване, като при болния са били наблюдавани и респираторни симптоми, причинени от заразата с коронавируса. Сега пациентът е напълно възстановен и от операцията и от COVID-19.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 СЪБУДЕТЕ СЕ! 07.05.2020 19:54

    СЪБУДЕТЕ СЕ! И ЧУЙТЕ ИСТИНАТА ОТ Д-Р МИКОВИЦ! ПРОПАГАНДАТА „COVID“ И МАФИЯТА! /ВИДЕО!/ на 07.05.2020 в 18:26 АКО СВАЛЯТ ВИДЕОТО, ПИШЕТЕ МИ, ЩЕ ПРАЩАМ НА ВСЕКИ С ПРЕВОД !!! Един независим вирусолог с блестяща кариера губи свободата си, доброто си име и разбиват живота й, само защото говори Истината! Това видео обиколи света за 24 часа, само за да бъде СВАЛЕНО! В тази Свобода на словото ли вярваме?! https://www.facebook.com/kijty/videos/10221560606063048/?t=0 Програмираха ни да се разделяме на групи и да се мразим... ваксъри, антиваксъри... всички имаме право...гледайте ! p. s. за любителите на "Свободата на словото" ако изтрият това видео И от моя профил, ще махна аудиото и ще го кача само с текст и яко музика !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец