Свързани новини

16.04.2009 11:06

Станишев: БГ има нужда от компетентно управление

Видян 1714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското правителство прави всичко възможно за преодоляване на икономическата кризата, заяви министър председателят Сергей Станишев в тържественото си слово в Парламента по повод 130 години от Учредителното събрание приемането на Първата българска конституция, предаде БГНЕС.


Ние българите отдавна не вярваме на изтъркани фрази. В тези трудни времена България има нужда от компетентно политическо и икономическо управление, за да бъде България наистина достоен член на Европейския съюз, каза в заключение премиерът на тържествената сесия. Един от основните проблеми за развитието на българската демокрация е преодоляването на недоверието на обществото към демократичните институции. Това е голямо предизвикателство не само към сегашното Народно събрание, но и към бъде следващото, каза Станишев. Това е предизвикателство, с което трябва да се справим, както и с предизвикателствата, които произтичат от членството на страната вни в Европейския съюз, убеден е премиерът..


Важна стъпка в тази насока според Станишев е разглеждането на Закона за допитване на народа и по-ефективното прилагане на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Трябва да може хората да изразяват свободно волята си и една от доказаните възможности е референдумът каза още премиерът. Той и като историк говори за времето, когато е приета и Търновската Конституция. Той напомни, че тогава младото Българско княжество се сдобива с конституция, която символизира новата българска държавност. „Приемането на Търновската конституция може да се сравнява само с приемането на България в ЕС - това най-голямо постижение на страната ни през последните десетилетия”, отбеляза той. Няма анализатор, който да не определя Конституцията като една от най-демократичните в цяла Европа.Пред присъстващите народни представители са и президентът Георги Първанов, членовете на кабинета и много дипломати. В специално приветствие във видеовръзка към присъстващите се обърна с приветствие и председателят на Европейския парламент Ханс Пьотеринг. В заключителните си думи Пьотеринг цитира думите, изписани на сградата на българския парламент "Съединението прави силата".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен