Свързани новини

06.05.2020 08:35

Една майка за вирусната пневмония на сина си

Видян 2487 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Все още не познавам нито един човек с ковид-19, но познавам вече няколко души с вирусна пневмония. Един от тях е синът ми, току-що изписан от болница. Вирусните пневмонии всяка година през последното десетилетие вземат 1500 жертви у нас. Повтарям - всяка година. За мен тази цифра е смущаваща, а ако някой смята, че има някаква разлика в притесненията, сериозността, усложненията и лечението, греши. Но аз наистина изпитвам огромно облекчение, че тестовете за ковид-19 на Божин бяха отрицателни, защото това спести на нас и на болницата целия протоколен (и извънпротоколен) ужас, който мерките влекат след себе си. И си мисля… Ако, въпреки всички тези крути мерки, вирусът на пневмония необезпокоявано се разпространява, значи може да се разпространява и всеки друг вирус. Тоест, мерките явно не са причината у нас на практика засега да няма епидемия на ковид-19. Мисля си и друго. Ако синът ми бе имал възможността да прекара няколко дни по Великден извън София и да активизира жизнената си енергия - както психическата, така и физическата - със слънце, чист въздух, чиста вода, чиста храна, простор, движение и различно, далеч по-приятно преживяване от това да седи затворен в апартамент в мръсния град и да ходи само до магазина, може би това разболяване щеше да му се размине.


“Пневмонията може да се избегне преди всичко с добра профилактика, укрепване, закаляване и подобряване на защитните механизми на организма срещу инфекциозни заболявания и простуди. Добрият хигиенно-диетичен режим, както и редовният спорт и почивка играят важна роля за предпазване от заразяване с вируси и респираторни заболявания, както и за бързото възстановяване след прекарването им” - тези препоръки ще намерите във всяка статия по въпроса за профилактика и лечение на пневмония. И още мисли. Ковид-19 не е проблем само на науката, която тепърва ще го изучава. За мен ковид-19 е преди всичко мирогледен проблем, понеже паниката на обществото ясно разкри деструктивните последиците за човешкото съзнание от обезбожението ни.


“Първата практически атеистична цивилизация” - както нарича днешния свят д-р Николай Михайлов - е пълен потрес. От тази болест не знам как ще се спасяваме", разказа Ивинела Самуилова.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион