Свързани новини

05.05.2020 13:12

Шезлонгите и чадърите стават безплатни

Видян 2230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плажните принадлежности – чадъри, шезлонги, масички, ще бъдат безплатни тази година. Това стана ясно на брифинг в МС след заседание на Коалиционен съвет, предаде Нова тв..

„Ще се прилага използването на талони или купони – ваучери за туризма. Разбрали сме се те да бъдат използвани само от хора, които са плащали осигуровките си. Размерът и действието на ваучерите предстои да бъде прецизирано. Имаме единодушно мнение и позиция, че ваучерите ще се използват като средство за насърчаване на туристическия бранш. Те ще бъдат възможни и за ученици – за зелени училища, например", каза Валери Симеоновот НФСБ.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че има сериозни спорове по темата с ваучерите.

„Това е едно безспорно добро намерение. Но какво правим с хората с високи доходи? На тях един ваучер за безплатна почивка не им е от полза. В следващите дни ще продължат разговорите по тази тема на политическо и професионално ниво”, заяви Дончев.

Ще се удължи и правото за строителство по морето до 15 юни.

„По искане на ресторантьорския бизнес ще се измени последната заповед на министъра на здравеопазването и задължителното разстояние между масите в заведенията ще стане 1,5, а не 2,5 метра. Обслужващият персонал ще работи с шлемове, а не само с маски", обяви Симеонов.

На брифинга стана ясно още, че управляващите са се разбрали за ускорено доизграждане на магистрала „Хемус“. Ще се продължи работата по описаните и нуждаещи се от спешен ремонт мостове и виадукти. Реконструкцията на язовирите също ще се ускори.

„Имаме поръчка за ремонти на над 200 язовира, ще се насочват средства и са предвидени около 500 млн. и в сега действащия бюджет, така че за язовирите като потенциална заплаха за в бъдеще време, ще продължи ремонтът по техните стени. Няма да избегнем и тежките ремонти на Бели Искър и Огоста, където вече са започнали ремонтите на стените им", уточни Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.