Свързани новини

05.05.2020 12:36

БАН: Намалява страхът от зараза с коронавирус у нас

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Има слабо намаляване на възприетия риск от зараза, както и намаляване на нивата на тревожност, в сравнение с месец март. Това може да се обясни с адаптацията към ситуацията, обяснението на мерките и с по-изразеното прилагане на всички стратегии за справяне с преживявания стрес. Това сочат данните от изследване на реакциите на стрес и начините за справяне с него в условията на инфекция от коронавирус в България. То е реализирано от Департамент „Психология" в Институт за изследване на населението и човека – Българската академия на науките (ИИНЧ-БАН), предаде Гласове.

Изследването е проведено между 25 април и 2 май 2020 г. сред случайна извадка от 868 изследвани лица. Допълнителен акцент на интерес при втората вълна са социалните промени и влиянието на социалната изолация.

Резултатите показват слабо намаляване на възприетия риск от зараза, както и намаляване на нивата на тревожност, в сравнение с резултатите от предишното изследване, проведено през месец март. Тези резултати могат да се обяснят с адаптацията към ситуацията, с прогресивното информационно развитие на обяснението на мерките и с по-изразеното прилагане на всички стратегии за справяне с преживявания стрес.

Спазването на мерките за безопасност в името на собствената сигурност, както и спазването им за предпазване на другите хора, също намалява с времето. Критичните гласове спрямо мерките на държавата са повлияли върху установения лек спад на подкрепата им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате