Свързани новини

05.05.2020 09:24

48 д-ри в Пирогов и 27 в Св.Анна с К19

Видян 4340 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десетки медици от “Пирогов” са тествани позитивни за коронавирус, като поне двайсет от тях са хирурзи, научи Биволъ от източници в столичната болницата. Най-много са от клиниката по Обща, висцерална и спешна хирургия. Друга проблемна болница е Св. Анна, където всички, работещи в инфекциозно отделение, са тествани позитивни за антитела, но пък PCR-тестовете им са негативни.



Битка, за да се изследваш

“Не ти дават възможност да се изследваш. Трябва да водиш битка, за да се изследваш. Не го разрешават. Изследването става на двора. Крият изследванията на персонала. Персоналът няма достъп до изследванията. Те крият резултатите и не ти казват кой е болен и кой е здрав. Казват ти – отивай си вкъщи” – съобщи източник от болницата, пожелал анонимност.

Защо сред заразените има толкова много хирурзи? Причината за такъв голям брой заразени е смесването на потоците на пациентите според един от специалистите, с които Биволъ се консултира.

Болни и здрави и персонала влизат през един вход. За да направиш снимка на болен с ковид отиваш на един и същ рентген като другите спешни случаи.

Причината изглежда е също и в липсата на защитни средства, които са доставени едва в последните дни. А иначе маски за медиците от спешното се продавали във филмотеката:

“Хирурзите ходеха по консултации по различните клиники без предпазни материали. Шапка, ръкавици, маска, на нас не ни се полагаха. Всичко отиваше за ковид-отделението. Допреди две седмици нямахме маски. Даже имаше един кабинет, във филмотеката, където се продаваха маски. Който иска си поръчва и срещу 4 лв. си купува маска.”, разказват очевидци.
Ген. Мутафчийски: “Много жертви паднаха там”

Информацията за големия брой хирурзи с ковид беше потвърдена днес и от ген. Мутафчийски, с когото репортер на Биволъ разговаря по телефона. Според него болните медици в Пирогов са около 40, което включва лекари,  специализанти, медицински сестри и санитари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.05.2020 22:08

    не са много като избиратели и на кого му пука, виж друго си е да си плажна мутра. Затова пък търговците продават тестове в частните лаборатори - кеф ти бързи, кеф ти бавни, даже има и луксозни.На практика ВСИЧКИ тестове не са точни и най-важна е клиниката. Заразените трябва да почнат ВЕДНАГА антибиотик, антивирусно, дори и антикоагулант и то за дълго - 45-60 дни, ако искат да оцелеят.

  • 001 Dr B 05.05.2020 13:43

    Хигиената в българските болници е на много ниско равнище. Пациентите и персоналът могат да се заразят от всичко.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог