Свързани новини

04.05.2020 15:39

2829 лв. взема депутатът "без заплата", от 13 май: отново пълните 9600 лв.

Видян 9908 пъти | Коментари 12
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        2829 лв. са платени на депутатите с прословутите им безотчетни пари - двете-трети, които им се полагат за сътрудници и анализи, но те си харчат както намерят за добре, освен че отделят и за партиите. При приемането със закъснение на Закона за извънредното положение 19 минути попита двама народни представители от властта важи ли нулевото възнаграждение и за двете - трети, те потвърдиха, но се оказа, че не са казали истината. Разкритието за похарчените от джобовете ни 679 000 лв. за депутатите, които се отказаха от заплатите си, е на Свободна Европа. Сайтът се е допитал до друг народен представител от мнозинството, юрист, който и тях е подвел, че двете - трети ще бъдат отнети. Напомняме също, че още с приемането 19 минути уточни, че всъщност мярката важи не за времето на извънредното положение - от 13 март, а със задна дата от 1 април - проправителствените медии твърдяха, че е за цялото, което е голяма лъжа. Не е все едно дали от заплатата си за март депутатът трябва да се раздели с повече от половината или не.

Напомняме, че от 13 май, ако не бъде прието искането на НФСБ за удължаване на затварянето с 1 месец, депутатите ще започнат да вземат отново повишените си възнаграждения от общо 9600 лева. В тях влизат основните заплати, които цитират в медиите на властта, но също така двете - трети, за които стана въпрос и общо 30% бонуси за участие в комисии. Депутатите имат и други бонуси във вид на безплатни услуги - най-малко транспорта, но и още доста. Лесно може да се обясни също защо не беше прието искането на БСП заплатата да не се формира на база средната за публичния сектор. А за цялата икономика. Както и по каква причина не просто няма оптимизиране на възлизащия на над 700 000 служители, от които 10% мъртви души - незаети бройки, и още 10% работещи пенсионери, държавно-общински сектор, което би спестило милиарди лева - 2 млрд. за въпросните 20%, но дори там не бяха намалени възнагражденията.

Имаше проблем дори с насочването на парите, които депутатите даряват. Както 19 минути писа,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 011 Anonimen 06.05.2020 08:28

    и най-нагло ни ЛЪЖАТ от екрана ,че са милосърдни.....

  • 010 Anonimen 06.05.2020 08:23

    колкото и да обявяват дарениеявсе имат огромни доходи и заплати тия мародери-депутати,а са ни оставили с мижави пенсии-ядат нашите ,изработени пари,те са крадци и си вдигат многократно и постоянно хилядните заплати-не гласувайте за мародерите си......

  • 009 RamKar 05.05.2020 15:02

    Крайно време е пенсионерите на държавна служба да освободят места за младите и образовани. Взимат максимални пенсии и максимални заплати.

  • 008 Anonimen 05.05.2020 13:29

    С действията и гласуването по време на т.н.извънредни мерки нашите ерзац народни представители за последно доказаха, че не трябва никога повече да бъдат на държавната ясла и да се гаврят с електората чрез законите, които приемат единствено в полза на приятелски кръгове и едрия бизнес!!! Само с щавене и крадене на изчезващия българин ще пробиваме и дъното

  • 007 Anonimen 05.05.2020 07:04

    Никаква съпричастност към тези, които им плащат незаслужено високите заплати и очакват да работят за тях, а не само за себе си!!! КАКВИ депутати, каква съпричастност, бе човек. Тук държава няма, само се имитира такава за отвличане вниманието на плебса. При ФЕОДАЛИЗМА държава НЯМА. Функцията на пратениците на феодалите е да събират данъци и да разпределят европейски пари.

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и