Свързани новини

04.05.2020 12:28

Военна болница - Сливен временно поема болните от Covid-19 в областта

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инфекциозното отделение на военна болница - Сливен временно ще поеме болните от коронавируса от областта, след като отделението на областната болница „Д-р Иван Селимински“ не може да поеме повече болни заради заразен персонал. Това съобщи полковник д-р Илиян Комитов, началник на клона на ВМА в Сливен, предаде БНР.


По този повод Областния кризисен щаб провежда заседание в момента, а решенията ще станат ясни след 12.30 часа днес. Към момента няма официална информация колко са заразените медици в инфекциозно отделение.


Д-р Комитов коментира, че това е само временна ситуация и се надява на бързи решения от Областния кризисен щаб. Той съобщи и колко свободни легла има на разположение в момента във военна болница. 


„В момента са приети 12 човека, имаме 8 свободни легла, така че към настоящия момент и ден няма притеснения за болни, които са съмнителни“, каза д-р Комитов.


Кметът на Сливен Стефан Радев по-рано обяви, че общината ще направи всичко възможно Инфекциозното отделение на областната болница да заработи отново.


„Каквото е необходимо като ресурс и логистика да осигурим, за да изпълним това, което предлагат медицинските власти и лекарите“.


По време на поклонението вчера в памет на загиналата от Covid-19 д-р Илияна Иванова директорът на областната болница д-р Васислав Петров призова медиците да отидат да работят като доброволци в отделението, но към момента няма информация дали има желаещи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на