Свързани новини

04.05.2020 11:11

Спешна помощ: Не отиваме на адрес съвсем предпазени

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полагат се усилия медиците в Спешната помощ да бъдат обезпечени със защитни облекла. „Имаме предпазни средства. Натъкваме се обаче на граждани, които не подават коректна информация за симптомите, заради които ни викат на адрес. Съответно не отиваме съвсем предпазени”, каза говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска в ефира на Нова телевизия. Тя допълни, че във всяка линейка, за всеки един от членовете на екипа има шлем, маски и ръкавици, но понякога това се оказва недостатъчно.


Вторият починал медик в България е д-р Нели Пандова, работила в Центъра за спешна медицинска помощ в Александровска болница. При нея случаят не е характерен. Тя е сред първите заболели медици у нас. Била е лекувана в Окръжна болница, след което е изписана, тъй като е дала две отрицателни проби.


В събота вечерта състоянието ѝ се влошава. Наложило се е да бъде интубирана, но за съжаление е починала в Спешния център. „След като е била изписана тя е продължила домашното си лечение с антибиотик. Казала е, че се чувства добре, диша по-леко и решихме, че всичко е преминало и вече следва възстановяване”, разказа говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска пред Нова телевизия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния