Свързани новини

04.05.2020 11:11

Спешна помощ: Не отиваме на адрес съвсем предпазени

Видян 1868 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полагат се усилия медиците в Спешната помощ да бъдат обезпечени със защитни облекла. „Имаме предпазни средства. Натъкваме се обаче на граждани, които не подават коректна информация за симптомите, заради които ни викат на адрес. Съответно не отиваме съвсем предпазени”, каза говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска в ефира на Нова телевизия. Тя допълни, че във всяка линейка, за всеки един от членовете на екипа има шлем, маски и ръкавици, но понякога това се оказва недостатъчно.


Вторият починал медик в България е д-р Нели Пандова, работила в Центъра за спешна медицинска помощ в Александровска болница. При нея случаят не е характерен. Тя е сред първите заболели медици у нас. Била е лекувана в Окръжна болница, след което е изписана, тъй като е дала две отрицателни проби.


В събота вечерта състоянието ѝ се влошава. Наложило се е да бъде интубирана, но за съжаление е починала в Спешния център. „След като е била изписана тя е продължила домашното си лечение с антибиотик. Казала е, че се чувства добре, диша по-леко и решихме, че всичко е преминало и вече следва възстановяване”, разказа говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска пред Нова телевизия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец