Свързани новини

02.05.2020 21:00

Още заразени с COVID 19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия

Видян 2753 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Установени са още българи, заразени с COVD-19, които са се завърнали от Нидерландия, предаде бТВ.



Семейство от Димитровград със симптоми на коронавирус е пристигнало вчера със самолет от страната на лалетата, тествани са още на летището с бърз тест, който е дал положителен резултат. Откарани са веднага с линейка в столична болница. 


36-годишният мъж и съпругата му на 34-години са отклонени за медицински контрол на летището, след сигнал от личния им лекар в България, че двамата са болни и въпреки това предприемат пътуването, съобщиха от Областния кризисен щаб в Димитровград.


В самолета са пътували общо 118 пасажери, 17 от които жители на област Хасково. От тях 12 души са от Община Хасково, трима от Община Димитровград (в това число и семейството) и двама от Свиленград.

С друг полет от Нидерландия, отново на 1 май на Летище София, но от друг град, са пристигнали две жени от община Хасково, за които впоследствие по техни данни се е разбрало, че те имат положителни PCR тестове, направени в страната, от която идват. 


Въпреки предупрежденията на нидерландските медицински власти, двете жени са предприели пътуване и са се завърнали в България. От летището до дома си в община Хасково те са пътували с такси. В момента те са под карантина в дома си, без симптоми. Здравните власти са в непрекъснат контакт с тях. 


В този полет са пътували общо 54 пасажери, от които жители на област Хасково са още четирима. Двама от Община Харманли и Двама от Община Тополовград. 


На всички тях предстои да бъдат взети проби през следващите два дни. Контактните лица се установяват и ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

 

 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв