Свързани новини

01.05.2020 18:05

ИмуноПаспорт? Няма кой на света да го издаде: проф.д.м.н. Алберто Мантовани

Видян 3611 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Никой в света не може да издаде санитарен паспорт по една много проста причина - няма кой 100%-ово да ви гарантира в момента, че сте имунизирани. Има над 100 теста. В Италия отделните региони прилагат различни. В Ломбардия са родно производство, другаде са чуждо. Нямаме данните, които ни трябват и които са изрично потвърдени, за да издаваме имунопаспорти", обясни в най-авторитетното обзорно всекидневно предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 - Порта а порта, световноизвестният имунолог проф.д.мн. Алберто Мантовани. Коментарът му беше по повод идеята за туристическите министри от ЕС през лятото да се пътува с някакъв вид документи, доказващи "чистота от коронавирус". Явно те не са се консултирали предварително с научните експерти. Професорът е категоричен, че въпреки анонсираните само в четвъртък две ваксини, изпробвани и върху доброволци - англо-италианска и чисто британска - на Оксфордския университет, приемлива ще има лятото на 2021 г., а надеждна се създава и се разпространява в многомилионен тираж на нормална цена за 8 - 10 г. Той предупреди още, че както показа трагичният опит на Италия, където високата смъртност се дължи на задължително и безплатно ваксиниране през декември - януари на обитателите на страчески домове - такива са 50% от починалите С К19 в целия ЕС, много възрастните хора по-лошо реагират на ваксините.


Според интервюирания в същото предаване проф. д.м.н. Джузеппе Новелли - водещ италиански генетик, в момента тепърва текат опити да се докаже защо едни не усещат въобще - 70%, други усещат леко - 14%, а трети изпитват тежко симптомите на коронавируса, така че да могат учените да стигнат до извода как ускорено да се развиват антитела.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.05.2020 23:02

    На вниманието на нашия ГоджиБери какъв е дрескода на един професор по медицина, ама това е в цивилизования свят, тука е друга бира....

  • 001 Anonimen 01.05.2020 19:36

    Помнещ отпреди цели 15 дни: На Велики Четвъртък Бойко Борисов: „За тези, които излизат от градовете без основателна причина, на тяхната съвест ще тежи, ако заразят близките си. Днес рекорд в Щатите – хиляди умрели души. Във Франция – същото. Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи. Не съм пъдарин, говоря на хора. Те не са избягали от мен и карантината, ще си заразят родителите. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги.“

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец