Свързани новини

01.05.2020 18:05

Кой иска да контролира информацията от бързите тестове?

Видян 3217 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Автор: Валя Ахчиева, euractiv.bg

Само няколко часа след като публикувахме журналистическото ни разследване за Банско , получих нов сигнал. Този път от медицински работник в една от най-големите и най-модерни болници. Тази, която е на първа линия в борбата с коронавируса – “Александровска”.

Разказаха ми, че не дават резултатите от бързите тестове, които са направили на медицинските работници в една от клиниките на болницата.

В гласа на жената, която поиска да не публикуваме името й, усетих не само безпокойство, но и гняв.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Разказът на медицинския работник

“Взета ми е кръв на 8 април. Досега резултат не съм видяла, нито положителен, нито отрицателен. Взета ми е кръв доста голямо количество. За бързите тестове аз не знам какви са им методиките. Всички в нашата клиника, които бяхме налице, отидохме в определен час по график и ни беше взета кръв в “Клинична лаборатория”. И никой не е получил резултата си. Въпреки че ние сме питали, а не само сме чакали.

Да не говорим, че отидохме и на място с моя колежка в Клиниката по микробиология, за да попитаме и да си видим резултатите. Но те ни казаха, че е много голям масивът и нямало как да ни търсят резултатите и ни отпратиха да си ги търсим, че са пратени на заместник-директора. Никой не ме информира за резултата, но ни беше казано, че ако някой имал проблем, щели да го търсят отново. Аз не получих информация, не бях потърсена и само по това косвено мога да предполагам, че резултатът ми е отрицателен. Но дали е точно отрицателен или е положителен за едни антитела, нищо не знам, след като не съм видяла резултатите. И никой от моите колеги не знае! Никой!

Всеки подпитва, но те казват: “Ами, ами… няма ги резултатите… При заместник-директорката са. Те са казали, че само ако има проблем, ще ни потърсят. Само ако проблем! Нито един не е извикан за PCR, въпреки че прочетох в сайта “Блиц“ (интервю на директора на “Александровска болница” д-р Костадин Ангелов), че 43 души били с междинни резултати. Какви са тези междинни резултати? Пак можем да гадаем, дали са някои от антителата или нещо друго? Не се чу, не се разбра нищо.

После, след още седмици се разбра, че имало един или двама, или трима, които са положителни! Кои са те, какви са им резултатите? Пълна загадка! Аз лично не знам, дали съм контактувала с тях? Излишно е да казвам, че имам  уязвим човек вкъщи, с когото живея. И че това е личен мой тест! И как аз да не получа резултата? Това са неща, които са повече от скандални за мен, но…Това е!“, разказва медицинският работник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци