Свързани новини

01.05.2020 11:55

Президентът: Бягството на властимащите от отчетност е неуважение

Видян 3717 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев честити на българите днешния Ден на труда, който минава под знака на пандемията от Covid-19, като отбеляза, че „Първи май не е подарък, а завоевание на работниците“. "Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения", заяви Радев.


„Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях“, посочва Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.


„Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина“, казва Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 02.05.2020 21:05

    Президента малко се е поунесъл пролетариатски ..... най-много придобивки са направени в Третия Райх , колкото и да не им се иска да го признаят !

  • 001 Anonimen 01.05.2020 23:09

    Каква отчетност, като това им е болната тема. В извънредно положение, когато стотици хиляди останаха без препитание и им предложиха единствено кредити и само кредити та да затънат хората още повече и онази мутренска колекторска фирма с 75 милиона кредит от държавната ББР да им разгони фамилията, та нямат пари за бедния си народ но веднага почнаха да раздават милиардите на олигарсите.Да хвърлиш повторно 2 милиарда за спорното и незаконно саниране, при това изключително некачествено и със скрити неприятности в последствие си е жив геноцид на електората

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви