Свързани новини

01.05.2020 08:05

53 нови случая на COVID-19 за последното денонощие

Видян 1942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

53 са новите положителни проби за последните 24 часа. 12 са активните области в страната, а активните случаи - 1199. Има и 10 излекувани, като общият им брой вече е 276. Напрените у нас тестове са 46 510.


Има 6 нови заразени медици. В „Пирогов“ една медицинска сестра и двама санитари. Във ВМА един лекар, в Сливен един лекар и в Ямбол един санитар. 


В болници за лечение от коронавируса са настанени 317 души, като 40 са в интензивни клиники. 


Вчера е направено второ преливане на кръвна плазма от преболедувал. Пациентът е в тежко състояние и е интубиран. Направена е проверка от Агенцията по лекарствата как е извършена процедурата във ВМА. Тя описана като правилно извършена и двамата пациенти с прелята плазма се чувстват добре и нямат температура, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.



"За хората с астма, които се оплакват от възпаления, не бива да забравяме, че в момента се обострят сезонните и поленови алергии, затова специалистите трябва да изяснят дали астматиците имат проблем с маските или от сезонните алергии", заяви проф. Мутафчийски.


Относно медиците в болницата в Плевен, които не носят маски, той напомни, че всички медици, независимо от работата или отделението им, зъболекари или лични лекари, трябва да носят маски, ръкавици и други предпазни средства.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева