Свързани новини

30.04.2020 16:38

41 безработни декларирали, че отиват на работа

Видян 2674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

41 безработни декларирали, че отиват на работа, а това се оказало лъжа. Инспекцията по труда установи 14 лица наистина да полагат труд от общо 55 регистрирани като безработни и декларирали „отиване на работа“ като основание за преминаване през контролно-пропускателните пунктове, съобщават от Агенцията.


В два от случаите е обявено трудово правоотношение, в останалите е установено наличие на трудово правоотношение. Данните са от проверки, извършени в рамките на ден по списък, подаден от Агенцията по заетостта. Проверени са 53 работодатели, за които лицата са декларирали че работят. За резултатите е уведомена Агенцията по заетостта за предприемане на действия по компетентност. За 37 работодатели са събрани данни, че нямат връзка с работниците, които декларират полагане на труд при тях. Данните ще бъдат предоставени на органите на МВР.


ИА ГИТ припомня, че при 33 проверки в рамките също на ден на данните от събрани на случаен принцип декларации за преминаване през КПП за влизане в София бяха установени 12 лица да полагат труд без сключен трудов договор от 55 преминали. При тези проверки е проверявано и изпълнението на Заповедта на министъра на труда и социалната политика за предприемане на мерки във връзка с епидемичната обстановка в страната. Като цяло се констатира, че работодателите са осигурили дезинфектанти и предпазни средства, които обаче често не се използват от работниците и служителите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но